bezár
 

Petíciók

Köszönöm tanáraimnak!
Kérjük, akkor írd alá a köszönetnyilvánítást, ha a 2013-as tömeges elbocsátások során megváltak attól a tanárodtól, akiért érdemes (volt) egyetemre járni. Te tudod, hogy neked szerencséd volt, hiszen taníthattak téged. Ha egy történet is fűződik valamelyikükhöz, örülnénk, ha leírnád, biztos szívesen olvassák azok, akik személyes kapcsolatban voltak velük, de talán azok is, akik majd csak hírből ismerhetik őket.
Petíció az NKA és a művészeti intézmények ügyében - 2012. 11. 26., hétfő 11 óra, 1354 aláírással lezárva, már csak támogatást fogad
Az utóbbi hetekben rengeteg ötlet vált ismertté, melyeknek lényege, hogy a Magyar Művészeti Akadémia a közpénzek újrelosztásáért felelős állam és a művészek, művészetek, intézmények közé ékelődne. Arra kérünk minden kultúrát, művészeteket kedvelő embert, szervezetet, intézményt, kiadót, folyóiratot, hogy aláírásával tiltakozzon ennek a tervnek a megvalósulása ellen. (Az aláíráshoz nem kell regisztrálni! + Mindenkinek köszönjük, aki "lájkolja" a petíciót, de sajnos egy lájk nem aláírás-értékű, azt nem tudjuk majd kinyomtatni, postára adni. Köszönjük!) (update 1) Az MTI-nek az MMA titkára hétfőn azt nyilatkozta, átvehetik a Műcsarnok irányítását. (update 2)Sajtóközlemény a Fiatal Írók Szövetségének a Nemzeti Kulturális Alapról szóló sajtókommünikéjéről és aláírás-gyűjtési akciójáról - ezzel a címmel jelentetett meg Fekete György beszkennelt szignójával sajtóközleményt honlapján az MMA - minden bizonnyal a prae.hu petíciójára gondolva.
Tiltakozás a magyar művészeti élet tönkretétele ellen
Kedves Aláírók! A 2011. szeptember 20-án hatályba lépett, 1316/2011-es számú kormányhatározat értelmében a hazai művészeti szervezetek nem kapják meg a 2011-es (!) működésükhöz szükséges, a Magyar Közlönyben korábban ismertetett, azaz már megítélt összegeket. Ezzel az ellehetetlenülés határára kerülnek. Kérjük, aláírásával támogassa a művészeti szervezetek munkáját felszámoló határozat elleni tiltakozást. (Az aláíráshoz nem kell regisztrálni!)
Tiltakozás a hallást visszaállító műtétek ellehetetlenítése ellen
A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete komoly aggodalommal szemléli a cochleáris implantátumok és processzorok beszerzésének elhúzódását. Évente eddig mintegy 68 készüléket és műtétet finanszírozott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A 2010-ben kiírt készülék-beszerzési tendert azonban az OEP 2011 májusában semmisnek nyilvánította. Alább olvasható Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek írt nyílt levél. Kérjük, aláírásával támogassa, segítse a hallássérült gyermekek és felnőttek normális élethez való jogát. (Az aláíráshoz nem kell regisztrálni! További információ: info@macie.hu)
Tiltakozás a Terézvárosi Önkormányzat rendelete ellen
A Terézvárosi Önkormányzat szeptember 1-én hatályba lépő rendeletmódosítása szerint 22:00 órakor be kellene zárni minden VI. keületi szórakozóhelyet, kivéve ha rendelkezik egy szakértői véleménnyel, hogy maximális hangerőn sem bocsátanak ki zavaró erősségű zajt, ÉS a lakók 2/3-a írásban hozzájárul, hogy hajnali egyig nyitva tarthat. Ez méltó folytatása a XI. kerületben, pár hónapja történt romboló hatású szigorításnak, és ha megvalósul, akkor talán hamarosan egész Budapest elnémul és sötétbe borul este tíz órakor.
Tiltakozás a korai fejlesztés tönkretétele ellen
Kedves Aláírók! A november 5-én éjjel nyilvánosságra hozott Költségvetési törvényjavaslat 3. számú melléklete értelmében a hazai korai fejlesztéstől annyi pénzt vonnának el, hogy záros határidőn belül szétzilálódna és ellehetetlenülne. Kérjük, aláírásával vagy a bicsakne.nt@t-online.hu címre küldött levelével támogassa a tiltakozást.
Tiltakozás: több pénzt juttat az OKM egyetlen magángyűjteménynek, mint a közgyűjteményeknek együttvéve
Kedves Aláírók! Az Oktatási és Kulturális Minisztérium március 11-én jelentette be, hogy három éven keresztül 50 millió forintig hajlandó támogatni Kovács Gábor milliárdos üzletember magángyűjteményét. Így egy magángaléria jó eséllyel közel kétszer akkora állami támogatáshoz jut, ha kortárs műveket akar vásárolni, mint a teljes hazai közgyűjteményi szféra együttvéve. Ha Ön ezzel nem ért egyet, kérjük, a lap alján írja alá ezt az internetes petíciót.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés