bezár
 

Portfóliók

kávéházak.hu

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Legénytoll– ifjú jelesek irodalmi kabaréja
[a]http://www.kavehazak.hu/zacc/content.php?id=1921[text]http://www.kavehazak.hu/zacc/content.php?id=1921[/a]
2005. szeptember 13., Kedd

Spinoza Kávéház
Ha kabaré, hát mióta és hányszor melegítik és szolgálják fel bágyadt okosok a tisztességben megsárgult recept szerint Karinthyt, Heltait, Rejtőt, és Gábor Andort... A halhatatlanokat, akiket boldog időkben még nem könyvtárban, de kávéházban volt érdemes kajtatni.

Talán éppen Mindenszentek napján lehetett, mikor a szerkesztők keze maguk felé kezdett hajlani – ki tudja? Mindenesetre régi ösvényt taposva: kávéházak törzsasztalaihoz, felolvasóestekre, színházi büfékbe indultak írásokért a könyvtár helyett, s a zeneműtár helyett zongorát és gitárt leleménnyel gyötrő komponistákhoz fütyülnivaló dallamokért.

Frissen pörkölt kabarét kerestek és találtak: forrón szürcsölhető muzsikát, aromás és sűrű mosolyt, olykor kesernyésen, olykor édesítve, mesét habbal s egy-egy korty fekete humort. S leltek kedvtelt színinövendékeket, kik mindezt nagy élvezettel szervírozni készek az erre legalkalmasabb helyen: a Spinozában, az egyszerre színházban és kávéházban

Cserna-Szabó András, Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba, Havasi Attila, Keresztesi József, Kiss Ottó, Tasnádi István és Varró Dániel írásait Peller Anna, Szemenyei János, Szőcs Artur, Tompos Katalin és Zöld Csaba adják elő.

Zene: Szemenyei János, Zöld Csaba
Szerkesztette: Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés