bezár
 

Portfóliók

Al Gore Budapesti klímakonferenciája 2007-ben

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
1. Miért fontos, hogy Al Gore 2007 novemberében Budapesten klímakonferenciát tartson ?

1. Korunk legnagyobb problémája a globális éghajlati válság. Nem elégséges csupán Magyarország üvegházhatású gázainak kibocsátását megszüntetni, hanem Ázsia, Afrika környezetszennyező-, népességproblémájára is megoldást kell találnia a fejlettebb régióknak.

2. Al Gore a kulcsfigurája a globális felmelegedés elleni küzdelemnek. A felmelegedés apjának is hívják amerikában. USA területén kívül sok helyen tartott már előadást a globális felmelegedési válságról. Budapesten még nem járt. A magyarok nincsenek tisztában a helyzet súlyosságával. Al Gore eddig előadást tartott: London, Brüsszel, Stockholm, Helsinki, Bécs, München, Amszterdam, Bázel, Genf, Zürich, Bad Ragaz, Peking, Szöul, Tokió, Olaszországban, Spanyolországban.

3. Al Gore Budapestre való látogatásával nő az esélye, hogy a magyar állampolgárok vízummentességet kapnak az USA-ba. Tudjuk, hogy amerikában mindennapos vitatéma a bevándorlás, ezen belül téma az Európai Unió tagállamaiból való munkavállalás. "Magyarországgal a legjobb esetben is 2008-ban kezdődhetnek tárgyalások az amerikai vízumkényszer eltörléséről - jelentette ki az Egyesült Államok európai ügyekért felelős külügyi államtitkára" Daniel Fried. vízummentesség 2008

4. Ha megválasztják elnöknek Al Goret 2008-ban - ami valószínűsíthető - , 2007 után sokkal nehezebb lesz őt vendégül látni illetve sokkal nagyobb költégekkel lehet megvalósítani a projektet. 2008-ban kampányol, átrendezi a szenátust, legfeljebb 2009-ben jön Budapestre ha 2007-ben nem, az viszont már túl késői időpont.

5. Kellemetlen igazság című filmjének egy részét Budapesten is forgathatta volna. Már amikor körbeutazta a világot és előadásokat tartott a globális éghajlati válságról, már akkor Budapesten is kellett volna, hogy előadást tartson.

6. A hazai klimatológusoknak kitűnő továbbképzésére ad alkalmat az előadása. A magyar klímakutatóknak, akik arra panaszkodnak, hogy a döntéshozók lényegében tétlenek a klímaváltozással kapcsolatban egy jó lehetőség , hogy az eddig elért eredményeiknek, megfelelő média támogatással, egy ilyen sztárpolitikus mellett, ebben a klímakonferencia keretén belül, erős hangot adjanak. Erős hangot ahhoz, hogy ne csak beszéd tárgya legyen a felmelegedés, hanem ténylegesen átáljon a magyar és a világgazdaság- is a fenntartható fejlődés pályájára. Hogy magyarországnak ne kelljen egy kínai, indiai vagy egy afrikai inváziótól tartania.

7. A magyar közvéleményt, az emberek gondolkodásmódját változtatná, hogy ami mostanában történik a Földdel, az nem normális. Radikális változásokra van szükség.

8. A hazai politikusokra is hatással lenne a klímakonferencia, már eleve Al Gore híre is.



2. Érvek, hogy Al Gore miért jönne Budapestre

1. Al Gore szívügye ennek a problémának a megoldása. 30 éve dolgozik, hogy eredményt érjen el a felmelegedés elleni küzdelemben USA-ban. A globális felmelegedési válsággal kapcsolatban a világ sok nagy városában járt. Budapesten még nem volt.

2. A klímakonferencia alkalmával megismerkedne a magyar állásponttal. Megismerné jobban Magyarország éghajlatváltozásának részleteit. Tudását bővítené a legújabb kutatási eredményekkel, melyek Közép-Európára vonatkoznak.

3. A 2008-as választásokon a magyar szavazókra is hat azzal, hogy Budapestre látogat.


3. Résztvevők

-Al Gore
-Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának Meteorológiai Tanszéke, - (Takács-Sánta András)
-Vahava-projekt kutatói - (Láng István akadémikus)


4. A konferenciáról

-Al Gore bemutatja a 2007-2012 közötti globális felmelegedési válságról szóló rendezvénysorozatának szerkezetét.

-2007-es év legfrissebb, a világ összes pontjáról származó adatait ismerteti Al Gore.

-Kerekasztal beszélgetések Magyarország klímaváltozásáról

-A globális felmelegedés lehetséges megoldásainak megvitatása

-Lehetséges helyszínek a klímakonferenciára: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Dunaújvárosi Főiskola, ELTE.


5. Költségek

-Al Gore 1,500,000 HUF - (honorárium, repülőjegy)
-Egyéb költségek 500,000 HUF


6. Kapcsolat
Al Gore a Columbiai Egyetemet (USA) végzett Topolánszky Ádám lobbistán keresztül kerül meghívásra. Lásd: (Lobbizás (könyv)).

8. 2008-ban indul Al Gore a választásokon?
Lehetséges, hogy Al Gore lesz az új elnöke az Egyesült Államoknak. Al Gore nagyon erős, agresszív kampányt folytat nemcsak USA-ban, hanem a világban mindenhol. 2007.07.07 csak az első nagyobb megmozdulása volt. A következő három, öt évben sok ehhez hasonló világméretű akciója lesz. A felmelegedés napról-napra egyre jobban érezhető. Az emberek nem csak amerikában, hanem a világ összes országában azokat a politikusokat fogják megszavazni, akik a felmelegedés ellen tesznek. Lásd:Live Earth

Miért valószínű, hogy Al Gore indul a 2008-as választásokon?

1. Megírta a Kellemetlen igazság című könyvét, megnyert két Oscar-díjat a filmjével.

2. 2006-ban kiképzett kb. 1500 globális felmelegedési elleni aktivistát, akik a klímaváltozás problémáját, Bush által lefizetett, a dezinformációért felelős lobbistákat vísszhangozzák a világban.

3. Kiadta pár hónapja a The Assault on Reason című könyvét, mely az iraqi szégyenről szól. (politikai könyv, nem a felmelegedésről szól)

4. Al Gore és G. Bush 2000-res választási küzdelméről 2007-ben kezdték el az újraszámlálás című filmet forgatni, amely a 2008-as választásokat megelőzően lesz bemutatva.

5. Michael Moore: Fahrenheit 9/11½ című legújabb filmje még 2007-ben elkészül. Michael Moore - aki nyíltan támadja Busht filmjeivel, riport beszédeivel Oscar díjátadás 2003: "Szégyeld magad Bush!" - Al Goreról beszél, "arról az emberről, akinek 2008-ban az elnöknek kellene lennie". Aki nem csak a felmelegedéssel foglalkozik, hanem az amerikai egészségüggyel, az iraqi háborúval, amit sokkal a háború előtt már Gore ellenzett. Moore: "Talán az ország szeretné kijavítani azt a hibát , ami 2001-ben történt." Michael Moore Sells Out Al Gore Again? (YouTube.com)

6. SOS Live Earth koncertsorozatának első 2007.07.07 eseménye már lefutott. 3 illetve 5 éves felmelegedés elleni - annak megoldásáról szóló - koncert, kampány, kerekasztalbeszélgetéseket ígért.

7. Ezeket folyamatosan neten publikálja, a Youtubera már naponta töltik fel a régebbi videóit. PL. 2000-res bukását, a 2000-res választási küzdelmére való felkészülést.

8. Ha már elnök sokkal többet tehet a felmelegedés ellen: lesz politikai ereje, ő tudja ezt.

9. A Kellemetlen igazság című filmben külön kis fejezet szól arról, hogy milyen kicsin múlt a választási veresége Bushsal szemben. Emellett a felmelegedés szempontjából abszolúlt irreleváns, hogy az életének más szakaszait is bemutatja. Nem egészen egy a klímaváltozásról szóló könnyvvel van dolgunk.
10. Saját magáról feltölti a saját vicces filmjét, mely 2000-ben játszódik, amikor Al Gore nyerte meg a választásokat. If Al Gore won the 2000 elections?

11. Nyilatkozataiban tagadja, hogy indulna a 2008-as választásokon. Ellenben ellentmondásos a válasza, ha az összes riportját figyeljük. "A felmelegedés elleni küzdelmet tartom a legfontosabbnak, arra koncentrálok, hogy minnél több ember figyelmét felhívjam a problémára". De mégis megírta a The Assault on Reason című könyvét, aminek semmi köze sincs az éghajlatváltozáshoz, A könyv az Iraq-i háborúról szól. "Nincs már időm felkészülni a választásokra, az politikai helyezkedést kíván". Az eddigi nyilatkozatai szerint még csak nem is állt szándékában a választásokra mégcsak gondolni se.



* 1. megírta a Kellemetlen igazság című könyvét.
* 2. kiadta pár hónapja a The Assault on Reason című könyvét, mely az iraqi szégyenről szól. (politikai könyv, nem a felmelegedésről szól)
* 3. Al Gore és G. Bush 2000-res választási küzdelméről 2007-ben kezdték el az újraszámlálás című filmet forgatni, amely a 2008-as választásokat megelőzően lesz bemutatva.
* 4. SOS Live Earth koncertsorozatának első 2007.07.07 eseménye már lefutott. 3 illetve 5 éves felmelegedés elleni - annak megoldásáról szóló - koncert, kampány, kerekasztalbeszélgetéseket ígért.
* 5. Ezeket folyamatosan neten publikálja, a Youtubera már naponta töltik fel a régebbi videóit. PL. 2000-res bukását, a 2000-res választási küzdelmére való felkészülést.
* 6. Ha már elnök sokkal többet tehet a felmelegedés ellen: lesz politikai ereje és ő tudja ezt.

Ha megválaszják elnöknek kevés ideje lesz. Nem tudjuk majd megfizetni, hogy Budapesten előadást tartson.

Külső hivatkozások
[a]http://www.kadartamas.com-a.googlepages.com/home[/a]
[a]http://hu.wikipedia.org/wiki/User:K%C3%A1d%C3%A1r_Tam%C3%A1s/Al_Gore_2007-es_Budapesti_kl%C3%ADmakonferenci%C3%A1ja[text]http://hu.wikipedia.org/wiki/User:K%C3%A1d%C3%A1r_Tam%C3%A1s/Al_Gore_2007-es_Budapesti_kl%C3%ADmakonferenci%C3%A1ja[/a]
[a]http://www.algore.org[text]http://www.algore.org[/a]
[a]http://www.youtube.com/watch?v=Oj5lV25Z6RQ[text]http://www.youtube.com/watch?v=Oj5lV25Z6RQ[/a]
[a]http://www.algore.org/blog/k_d_r_tam_s/why_havent_been_al_gore_budapest_hungary_al_gore_should_speak_about_global_climate_[text]http://www.algore.org/blog/k_d_r_tam_s/why_havent_been_al_gore_budapest_hungary_al_gore_should_speak_about_global_climate_[/a]
[a]http://www.algore.com[text]http://www.algore.com[/a]
[a]http://www.kadartamas.com-a.googlepages.com/home[/a]


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés