bezár
 

Portfóliók

Nemzeti éghajlat-változási stratégia

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nemzeti éghajlat-változási stratégia Magyarország a globális felmelegedési válságra való felkészülésének terve. A 2007. évi LX törvény kimondja, hogy az Országgyűlés a globális éghajlati válság miatt egy Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát (NÉS) fogad el. A stratégiát először a 2008-2025-ös időszakra kell kidolgozni. 2007 július 6-tól olvasható a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia (NÉS) munkaanyaga. Szeptemberben egy konferencián kerül összegzésre a társadalmi egyeztetés eredménye, majd országos „road show” keretében kerül széles társadalmi vitára a klímastratégia. 2007 decemberéig kerül az Országgyűlés elé kerül a stratégia.

Amíg Magyarországon (2007 nyara) a Nemzeti éghajlat-változási stratégiának csak a tevrezetét dolgozzák ki, a Darfuri konfliktus kiterjedt egy harmadik országra is: Közép-afrikai Köztársaság is belekeveredett az eredetileg Szudán, majd Csád országokat érintő krízishelyzetbe.

A klímastratégia koncepciója Láng István akadémikus a Vahava-projekt vezetője, Kiss Csaba és Bagi András keze alól került ki 2006 augusztusában.


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés