bezár
 

Portfóliók

Éghajlatváltozási Keretegyezmény

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Éghajlatváltozási Keretegyezmény (FCCC) Rio de Janeiróban lett aláírásokkal hitelesítve az 1992. június 13-án. Végleges formája New Yorkban készült 1992. május 9-én. Az ENSZ Főtitkáránál 1994. február 24-én helyezték letétbe a Magyar Köztársaság megerősítő okiratát. 2006-ban már 188 ország vesz részt Éghajlatváltozási Keretegyezményben.

Az aláírók elismerték, hogy az üvegháztartású-gázok a Föld ökoszisztémáját megbontják. Célkitűzésükben meghatározzák az üvegház-gázok légköri koncentrációinak stabilizálását, hogy az veszélyt ne jelentsen. Kötelezettséget vállaltak a felek a közvélemény tájékoztatására, a kutatásra és a rendszeres megfigyelésre. Megalakították a Felek Konferenciáját. A globális felmelegedési válságot próbálják megoldani.

A következő országok írták alá az egyezményt 1992-ben:
Ausztrália, Ausztria, Belorusszia, Belgium, Bulgária, Kanada, Csehszlovákia, Dánia, Európai Közösség, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Olaszország, Japán, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Orosz Föderáció, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Ukrajna, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, Amerikai Egyesült Államok.


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés