bezár
 

Portfóliók

Új hangoskönyv-szolnoki író tollából

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 

Megjelent a Szoba Kiadó gondozásában Kerekes Tamás legújabb könyve, mely hangoskönyv, tehát hallgatható, de elektronikus változatban is olvasható a képernyőről, de ki is nyomtatható.

Az Árnyék a jégen c. történelmi regény a világ legtitkosabb ügynökének sorsát követi nyomon, a különböző nemzetbiztonsági hivatalok zárt dossziéi alapján, s ugye nem okoz meglepetést, hogy főhőse magyar.

Hatszegi Hatz Ottó a Monarchia keretén belül a Ludovikán készül a tiszti életre és szolgálatra, s miközben a Ludovika költségén tanulja az angolkeringőt, kard-és párbajtőrvívásban többszörös magyar, majd Európa-bajnoki érmeket szerez. A hírszerzést titokban sajátítja el, s világrekorder abban az értelemben, hogy ő az a személy az egyetemes történelemben, aki a világ legtöbb titkosszolgálatával kapcsolatot tartott fenn. Talán épp ezért bízza meg Horthy, mint szófiai katonai attasét, hogy őt képviselje mindkét kiugrási kísérletben. A történelem szekere másképp fordult, s Hatszögi ezredes ellen éppúgy elfogatóparancsot ad ki a Gestapo, de Sztálin is. A furfangos katonai attasé azonban külön alkut köt Malinovszkíjjal, s elvállalja egy harmincezer fős magyar hadifoglyokból álló kontingens harcbavetését a német arcvonal ellen. Ezzel elsősorban azt akarta elérni, hogy hadifogoly katonáink minél előbb kerüljenek vissza Muszkaföldről.

Barátai a háború után egyengetik sorsát, köztük van Lev Knipper zeneszerző és hegymászó, Anton Csehov unokaöccse, akire azt a szerepet szánta a KGB, hogy Moszkva esetleges német kézre kerülése után Hitlert, és a német vezérkart likvidálja. Ottó, immár szabadon, új életpályát kezd el Európában, Lev Knipperrel az oldalán.

 

Megrendelés:

thomaskerekes@msn.com

tel: 06 30 631 50 62

Szolnok, Táncsics Mihály u 1

5000

Kerekes Tamás



nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés