bezár
 

Portfóliók

A japán konyha

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 

Egy falat Japán

Aréna 2000 Kiadó

www.aréna2000.hu

aréna200@arena2000.hu

 

„A japán konyhát a történelem, a földrajz, a vallás és az éghajlat alakította a világon egyedülállóvá. A japánok konyhaművészete sok évszázadon keresztül fejlődött egy csodálatos és összetetett sokszínű civilizáció részeként, amelyre eleinte még hatással volt az ázsiai kontinens, ám később a maga sajátos módján vált mind kifinomultabbá”

a kiadó

 

 

 

 

Két nagyon jó hírem van Minden könyvben található egy 17 ezre forintos étkezési utalvány, ami beváltható a magyarországi japán éttermekben, s utánanéztem, hogy a könyv által feltüntetett boltokban és vewshopokban minden hozzávalót be lehet szerezni. Én Szolnokon lakom, is itt is lehet tofut, shizake gombát és kombucha gombát kapni

Ráadásul kiválasztottam találomra egy ételt, az olajban főzött párolt csirkefalatokat, s megnéztem, hogy az előállításához hány munkafázis kell, s összevetettem a kolozsvári töltött káposztával, s kiderült, hogy a japán konyha néhány specialitása egyáltalán nem olyan bonyolult, mint hinnénk. Talán a háztartásainkból hiányzanak azok a hihetetlenül éles kések, amelyek a radicionális konyha aprításához, szeleteléséhez kellenek. A kötet receptek sora a lazcos tofutól a zöld teafagylaltig és vörösboros palacsintáig tart , a kötet végén megmagyarázzák a japán konyha alapanyagait(szanso, szaké, siszo, rámen tészta, mandolin(nem szerszám, hanem szeletelő eszköz), lótuszgyökér stb. Ha végképp mindent elrontottunk, akkor forduljunk a kötetben szereplő étteremhez, amely házhozszállítást is vállalnak Minden ételhez káprázatos fotó tartozik. Ha végképp csődöt mondunk, akkor forduljunk az interneten ehhez a portálhoz:

http://japankonyha.lap.hu/

nézzünk egy viszonylag egyszerűt

citromos csirke

Hány személyre: 4

» egy 2 kg-os csirke
» 3 citrom
» 1,5 dl olívaolaj
» 1/2 mk. őrölt kurkuma
» 1 kk. felaprított vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 mk. őrölt kömény
» 1 mk. őrölt koriander
» 1 kk. chili
» , bors

A csirkét megtisztítjuk, darabokra vágjuk, majd forró olajon körbesütjük. Kiszedjük, majd az olajon megfuttatjuk a hagymát és az összetört fokhagymát. Megfűszerezzük, majd alacsony fokozaton főzzük néhány percig. Rátesszük a csirkét, rálocsoljuk a levét, és 30 percig pároljuk. Utána leöntjük a citrom levével, és hozzáadjuk a feldarabolt húsát. Főzzük még néhány percig, majd forrón tálaljuk.
Kerekes Tamás



nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés