bezár
 

Portfóliók

Mi lesz a csókkal?

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 

Mi lesz a csókkal?

Jacques Wilson

www.animus.hu

info@animus.hu

 

Tizenhárom évesen álmokból sző közös üvegpalotát Carl és Sylvie, ami egy későbbi, kölcsönös szerelem előszobája. Az írói életformával kacérkodó két fiatalt egyelőre még nem a szerelem, csak annak előérzete tartja fogva, noha itt egy elhidegülés, vagy mi,  jelentkezik a fiúnál, legalábbis Sylvie így érzékeli. A könyv laza meseszövése azért még alkalmat jelent az írónak, hogy megmutassa, hogy a kamaszlélek milyen szörnyű önértékelési zavarokkal jár, és milyen ambivalenssé válik a gyermekek viszonya a szülőkhöz. Ezt tartom a könyv legfontosabb értékének, ez a könyv sugallhat tanácsokat gyermekeikkel viaskodó szülőknek, akik nem is értik kisfiuk, kislányuk számukra érthetetlen viselkedését. Carl barátsága egyelőre mindent elhomályosít Sylviben, de váratlan bonyodalom adódik. Miranda, a túlérett, szexis, fiatal démon, akit egy másik iskolából azért csaptak ki, mert meztelenül körbefutotta az iskolát, bulira hívja őket. És kész a baj.

A bulin Miranda bemutatja új barátait, és azonnal rászáll Carl-ra, s Sylvie lelkében gyötrelmet érez, amilyen közömbösen vele szemben viselkedik, Carl, a barátja.

Ám ez csak a kezdet.

Egy trükkök, hókuszpókuszok nélkül megírt, valós élethelyzeteket bemutató kamaszregényt kapunk, mely még segítheti is a szülőt saját gyermekét megérteni.

 

Kerekes Tamás

 

A kiadó

 

 

 

 

 Wilson, Jacqueline:

Mi lesz a csókkal? - Nick Sharratt illusztrációival

Animus Kiadó, 2008

252 oldal

Kötés: félkarton

ISBN: 9789639884090

"Sylvie és Carl már kiskorukban elszakíthatatlan játszótársak voltak. Átjártak egymáshoz, minden idejüket együtt töltötték, és a Carlék kertjének végében lévő Üvegház volt kettejük titkos fantáziavilágának színtere. Sylvie arra gondolt, hogy egy szép napon ők ketten férj és feleség lesznek. Ám amikor tizenévesen más iskolába kerülnek, Sylvie szomorúan tapasztalja, hogy míg ő továbbra is a fiúval töltené minden szabadidejét, Carl elfordul tőle, s már egyáltalán nem büszke rá, ha Sylvie a barátjának nevezi. Sőt egy üvegezés során feltűnően igyekszik elkerülni, hogy megcsókolja a lányt. Ha meg egyedül van, néha órákig bámulja a plafont, és el nem árulná, mi gyötri.Az első szerelemről és az első csalódásról a legtöbbet kölcsönözött brit írótól."



nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés