bezár
 

Portfóliók

Lucifer igaz története

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 

Lucifer titkos története

Lynn Picknett

www.goldbook.hu

info@goldbook.hu

 

 

„Én Lucifer hideg tagadására odafigyelek, de szimpátiám Ádámé.”

 

 

A sátán, mondják, mint tényleges entitás szó szerinti értelmében véve talán létezik, talán nem. Mindenesetre kétségtelen, hogy erőteljes metaforája a lehető legrosszabb dolgoknak. Ez a könyv azonban egy másik erőteljes metafora-Lucifer- dicséretét zengi, aki hangsúlyozottan nem a gonosz, hanem az emberi fejlődés szelleme, a küzdelem a tanulásért, és fejlődésért, valamint azért, hogy függetlenek és büszkék, egyszóval spirituálisan szabadok lehessünk. A „Lucifer” név egyszerűen azt jelenti, hogy „a fényhozó”, avagy a megvilágosító. Nézetével nem áll egyedül. A XIX. század nagy francia okkultista bölcse, Eliphas Lévi írta:” Mi lehetne még abszurdabb és szentségtörőbb, mint a Lucifer nevet az ördögnek, vagyis a megszemélyesített gonosznak tulajdonítani?

Ezzel szemben az igazság a kötet szerzője szerint, hogy Lucifer az értelem és a szeretet szelleme.

 

Hatalmas pénisz Mária feje felett, avagy a tökéletesen luciferi hős: Leonardo

 

Leonardo tökéletes luciferi hős. Merész, sokkoló, kihívó, törtető, aki nem ismert el semmilyen emberi korlátot. Főleg a különböző repülő masinák és harckocsik kiötlőjeként elhíresült Maestro mindenféle egyéb eszközt is feltalált, a varrógépet, a kerékpárt és a fotográfiát is, de ő alkotta meg a torinói lepelként elhíresült csalást is. A „szent leplen”- állítja a szerző, valójában Krisztus csodálatos képmása helyett egy ötszáz éves festményt látunk, magáról Leonardo da Vinci-ről, a XV. Századi homoszexuális eretnekről, aki gyűlölte Krisztust és Máriát.Leonardo rosszindulatú tréfaként alkotta meg a torinoi leplet, mint ereklyét, mert szentül hitte, hogy a katolikus egyház roppant gondot fordít az őrzésére. A szerző még azt is elárulja nekünk, hogy ő volt az első, aki a Sziklás Madonna című festményen felismerte a Mária feje fölött meredező hatalmas péniszt.

Bizalmasabb hangulatában a szerző elárulja, hogy nem Leonardo volt az egyetlen ragyogó csillaga az intellektuális és spirituális luciferizmusnak a történelem során. A mozgalomba olyan titkolódzó alkimisták is tartoztak, mint például I. Erzsébet királynő asztrológusa, dr. John Dee, aki úrnője kémmestereként felvette a 007 kódnevet.

A szerző leszögezi, hogy Lucifer nem a sátán, és vigasztalásként mondom, hogy a kötet másik fele a női luciferekkel foglalkozik.

Mindenesetre érdemes a könyv minden sorát végiggondolni.

Hol ezért, hol azért.

A szerző szerint a cenzúra és a politikai korrektség miatt még aggasztóbb dolgok is fenyegetik a Nyugatot.

 

Kerekes Tamás

 

A kiadó:

A Leonardo által használt luciferi szimbólumok titkainak feltárása – az igazi Da Vinci-kód

 

Lynn Picknett ebben a feltáró erejű, egy régi vallásról írt új könyvében kifejti, hogy a Lucifer név szó szerint azt jelenti: „a fényhozó”, és hogy az ősi luciferi kultuszok hívei szilárdan hittek az emberiség megvilágosodásában és az emberi tudás elmélyítésében.

 

Lucifer egykor a Hajnalcsillagot, vagyis a Vénusz bolygót és annak istennőjét személyesítette meg. A „férfi” Lucifer tehát eredetileg nőnemű volt – a szeretet, fény és az emberi melegség isteni ábrázolása. Valójában számos régi istennőt ismertek Lucifera néven – amely titulus Mária Magdolnára is kiterjedt az istennőkultusz papnőjeként és Krisztus örököseként betöltött valódi szerepében.

A korai keresztény egyház azonban kisajátította a Lucifer nevet, és annak az arkangyalnak tulajdonította, aki kiűzetett a mennyországból; a későbbiekben pedig a szó a sötétség, a gonosz, az ördög szinonimájává vált. Mindazonáltal a történelem során számos nagy gondolkodó titokban továbbra is az ősi luciferi utat követte. Mindannyiuk közül a leghíresebb nem más, mint Leonardo da Vinci, aki rejtjeles formában beépítette munkáiba eretnek hitének szimbólumait – méghozzá oly módon, hogy csak azok láthassák, akiknek birtokában van a kulcs a megfejtésükhöz.

 

 

A SZERZŐ

 

Lynn Picknett az eretnekség és okkultizmus témáival foglalkozó írónő és előadó, továbbá szaktanácsadóként dolgozott az angliai Royal Photo­graphic So­ciety és National Museum of Photography, Film and Television több nagy kiállításán is. Ezenkívül újságíró. Művei­nek világszerte népes a követőtábora. Mária Magdolna – A kereszténység titkos istennője című életrajza (2003) pedig nemzetközi bestsellerré vált. Clive Prince mellett A torinói lepel, A templomosok titka és A Csillagkapu-össze­esküvés; Clive Prince-szel és Stephen Priorral együtt pedig a Kettős mérce és a War of the Windsors című sikerkönyvek társszerzője. Londonban él.

 



nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés