bezár
 

Portfóliók

Irodalmi pályázat

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 

Pályázat

 

A Tollal.hu portál pályázatot hirdet nyomtatásban még meg nem jelentetett, illetve más pályázaton ill. versenyen nem szerepeltetett irodalmi alkotások megmérettetésére. A pályázaton irodalmi kategóriákba tartozó prózai és verses művek vehetnek részt. ( A portál kategóriáinak megfeleltetve: irodalom, vers, töprengő, publicisztika, humor ) Témabeli megkötés nincs. A pályázatra beérkező alkotásokból megjelenő kötetek végső formáját a pályaművek sokszínűsége határozza meg.

 

A pályázat időtartama:

2008. december 15. - 2009. február 15.

 

Részvételi és pályázati feltételek:

 

A pályázaton részt vehet bárki, aki regisztrálja (ez link legyen és mutasson a regisztrációra!) magát az oldalon, és ezzel egyidejűleg az itt található pályázati feltételeket elfogadja:

 

-Nevezési díj nincs.

-A pályázat nyílt és mindenki egyenrangúan vehet részt rajta hovatartozásától és kortól függetlenül (határon túlról és belföldről egyaránt).

-Ha a portálunkon már regisztrált alkotó/olvasó kíván pályázni, akkor célszerű újbóli regisztrációt eszközölni, hogy a pályamű anonimitása ezáltal biztosított legyen. Tehát oldalunk a pályázókat nem sorszámokkal látja el. A nyertesek és a kötetekbe kerülők névsorát is az e célból regisztrált nevükön tesszük majd közzé. A pályaművek egy erre elkülönített szerkesztői felületre érkeznek be, amelyeket aztán  továbbítunk a zsűrizésben résztvevőknek.

-A pályaművek rangsoráról, valamint a kötetbe kerülő művekről a portál munkatársaitól független szakmai zsűri, a szerkesztők közösségének, és a közönség véleménye –eltérő súlyozással,de - együttesen dönt. A végeredmény ezen értékelési szempontok szerint alakul ki.

-Pályázni alkotónként legfeljebb 10 művel lehet, amelynek maximális terjedelme egyenként 5 A4-es oldal lehet.

-A szerző kijelenti, hogy az általa feltöltött műnek ő a szerzője.

-A szerző kijelenti, hogy a feltöltött művet előzőleg nem hozta nyilvánosságra, vagy rendelkezik az előzőleg publikációt biztosító szervezet (internetes honlap, kiadó, stb.) írásos engedélyével, hogy a felhelyezett művel kapcsolatban semmilyen jogi, vagyoni és egyéb vonatkozású korlátozással nem rendelkezik és nem érvényesít, vagy a szerző a mű felhasználására előzőleg másnak jogot nem biztosított. Szerző kötelezettséget vállal továbbá arra, hogy a pályázati mű beküldését követően annak felhasználásra a Tollal.hu-n kívül másnak jogot kizárólag a Tollal.hu előzetes hozzájárulásával biztosít. A beküldött pályamunkákra a Tollal.hu  kizárólagos közlési jogot szerez. A kötetbe nem kerülő alkotásokat a honlapon megjelentetheti. Azokról az írásokról, amelyekre ez az igény nem terjed ki, a Tollal.hu a regisztráción megadott e-mail címen értesíti a pályázót.

-A pályamű feltöltéséről fontos tudnivaló:  Word documentum formában, Ariel betűtípussal, 12-es betűméretben kell csatolni az elkészített anyagot. A word fájl a word szabályoknak megfelelően nem tartalmazhat sem ékezetet, sem szóközt!  Például:  Képes lehetsz rá doc = helytelen, amíg a kepes.lehetsz.ra.doc = helyes mentési mód. Tehát lényeges a beküldendő szöveget helyes word dokumentumként kell elmenteni.

 

Három kategóriában hirdetünk nyerteseket:

- irodalom

- vers

- publicisztika/humor

 

A kategória első helyezettje 40.000 forintot, valamint 10 db példányt kap a megjelent kötetből.

A kategória második helyezettje 20.000 forintot, valamint 7 darab példányt kap a megjelent kötetből.

A kategória harmadik  helyezettje 10.000 forintot, valamint 5 darab példányt kap a megjelent kötetből.

 

Elért helyezéstől függetlenül minden a kötetbe kerülő mű szerzője 3 darab példányt kap.

 

 

Kezdetekben terveztük pályázati téma megjelölését, de az alkotói fantázia korlátok nélküli szabadságának jegyében lemondtunk az eredeti szándékunkról.

Nem titkoltan mégis abban bízunk, hogy a pályamunkák egyfajta üzenetként szólnak a ma emberének. Úgy gondoljuk, a paradigmaváltás előtt álló világunk  felértékeli annak a szerepét, hogy tisztában legyünk azzal, honnan jöttünk és hova tartunk. A mai kor embere sokszor a nemzeti, a spirituális gyökereitől, de olykor még igazi önvalójától is eltávolodva keresi a helyét. Legyenek ezek az alkotások eszközei egyfajta ébredésnek. Segítsenek abban, hogy a mai kor értékválsággal küszködő embere újra tudatosítani tudja magában azokat az  tulajdonságokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a Föld továbbra is  örömtelin élhető hely maradhasson. Az alkotásoknak legyen céljuk feloldani – vagy legalábbis enyhíteni – a XXI. század emberének elszigeteltségbe menekülő életszemléletét.

Minden pályázónak önfeledt alkotást kíván a Tollal.hu szerkesztősége!

----- Original Message -----

 



nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés