bezár
 

Portfóliók

Stresszoldás

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 

John Grey: Mars és Vénusz stresszben 

Trivium Kiadó

 

 

A nők helytelenül azt várják el a férfiaktól, hogy úgy viselkedjenek, ahogy a nők, míg a férfiak folyamatosan félreértik, hogy a nők valójában mit is akarnak”

 

 

 

 

 

Kerekes Tamás

Amerikai Népszava

www.nepszava.com

 

A Mars és Vénusz sorozat 10. kötete, 40 ország, 30 millió példány! A stressz megcsapolja energiánkat, kimerültek vagyunk ahhoz, hogy megfelelően támogassuk és szeressük párunkat. A férfiak és nők másképpen birkóznak meg a stresszel. Minél nagyobb mértékű az, annál inkább előtérbe kerülnek a két nem közti különbségek. Időben felismerve azonban sokkal toleránsabbak lehetünk.

 

A kötet azért íródott, hogy az olvasó segítségére legyen abban, hogy tudja csökkenteni a stressz mértékét, és miként lehet ebben segítségére a partnerének. Kapcsolatépítés és kommunikációs tanácsadás alkotja a könyv gerincét, és a szerző ígéretet tesz arra hogy megismertesse az olvasót a férfi és a nő különböző kommunikációs anatómiájával és bombabiztos technikákat javasol arra, hogy a harc elmérgesedését elkerülhessék. Sőt még a kibékülés különböző módozataira és kitér. Az idő sajnálatosan megváltoztatta a nők és a férfiak hagyományos szerepét, hisz a férfiak már nem egyedüli családfenntartók. A férfiak és a nők kapcsolatát tekintve mindig is kihívásokkal találták magukat szembe, csakhogy manapság modern életünk olyan mérvű stressznek teszik ki őket, hogy ezek a kihívások drámaian fenyegetővé váltak. Az, hogy a nők állást vállaljanak, vagy karriert építsenek, ma már legtöbbször nem választás kérdése többségük számára, hanem szükségszerűség.

A kötet az ebből fakadó stresszhelyzetek kivédésére ad praktikus tanácsokat,

 

 

„Ennek a könyvnek a megírásával az a célom, hogy egymás megértéséhez új utakat mutassak, és olyan stratégiákat kínáljak, amelyekkel egészséges és boldog kapcsolatot alakíthatunk ki egymással, ami segít csökkenteni a ránk nehezedő stressz mértékét, mely egyaránt megviseli a nőket és a férfiakat, és kedvezőtlenül befolyásolja romantikus szerelmi kapcsolatainkat.

A mindennapos stressz megcsapolja energiánkat, próbára teszi türelmünket, túlságosan kimerültek, és agyonhajszoltak vagyunk, fáradtnak érezzük magunkat ahhoz, hogy vonzalmat tápláljunk, érdeklődjünk a másik iránt, kinyilvánítsuk érzelmeinket, megfelelőképpen támogassuk és szeressük párunkat.

A két nem hagyományos szerepe - amely évezredek alatt alakult ki - most immár összetört, és mi épp csak most próbáljuk összeszedni ennek mozaikjait.

Minél nagyobb stresszel kell megbirkózni annál nagyobbak a különbségek, mintha teljesen más bolygóról jöttünk volna. Márpedig meg kell próbálnunk megérteni a két nem közötti „működésbeli különbségeket” különben Mars és a Vénusz harcba száll egymással, ahelyett, hogy kapcsolatuk megszilárdulna. Kell, hogy megértsük, a férfiak és a nők másképpen igyekeznek megbirkózni a stresszel. Minél inkább tudatában vagyunk természet adta különbözőségeinknek, annál inkább toleránsak leszünk, amikor ezek a különbözőségek felütik a fejüket.”

 

Kompromisszum, tolarencia, kommunikáció…. pedig milyen egyszerű is!

 

 

konyvek@triviumkiado.hu

www.triviumkiado.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 



nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés