bezár
 

Portfóliók

Hegyi ösvényen folytatásos (3)

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hegyi ösvényen 1

Zsolt, a negyvenes éveiben járó  jóvágású  családapa, aki most is, mint mindig , rendesen indult   munkába. 
Hideg téli este, korán sötétedett. Beszállt az autójába, és elindult  a megszokott úton. Sehol egy lélek az utakon, a hó  szikrázott, időnként szemben  elhaladt egy - egy  autó, majd ismét csak   a saját fényszóróját látta az elsuhanó  havas fenyvesek között.
 A kanyargós út  erősen csúszott, ügyelnie kellett  hogy  nehogy   kifaroljon a  kocsija és  a meredek hegyi úton a szakadékban kössön ki. 
Lassan haladt, mert  tudta, hogy erdei vadakra is számíthat. Ez már  a negyedik éjszakai  műszakja volt, és  bár egész nap pihent, mégis fáradtnak érezte magát.
Sokszor álmodozott arról. hogy milyen is lenne, ha mondjuk egy csinos  lánnyal találkozna  itt, és  megkérné  hogy  vegye fel  a  kocsijába. 
Elmosolyodott  amint végig  suhant  a gondolat  a fejében. Gyönyörű felesége volt, és  szép  gyermekei. Boldogan éltek, de ő mégis valamit hiányolt   a kapcsolatukban. 
Valahogy   kialudt  a szenvedély  a tűz, a bizsergés, és ezt nagyon hiányolta.
 Ezért néha eljátszott  a gondolattal.  mi lenne  ha...!
 Ekkor hirtelen felbukkant  egy  autó a semmiből, és elvakította a reflektor fénye a szemét. Nagyot káromkodott, és gyorsan  a fékre lépett,  bosszankodva szállt ki a  kocsijából. 
A  következő  pillanatban az  elsuhanó autó, nagy erővel sodródott  ki a  kanyarban, neki csapódva egy hatalmas  fenyőnek. 
Zsolt  egy pillanatra megdermedt,és csak  bámulta  a piros kocsit,  de  hamar  észbe kapott, és odarohant  , hogy megnézze  mi történt, és  tud e segíteni valamiben. Gyorsan  a telefon után  nyúlt, és tárcsázta  a mentőket, de  sajnos  nem volt  térerő. Ráadásul  elkezdett havazni, és erősen fújt  a  szél.
A vezető ülésen egy  fiatal eszméletlen lányt  talált. Gyorsan  megnézte  hogy  van  e pulzusa, és hogy lélegzik e, ahogy  a tanfolyamon  tanulták.  Hosszú barna haja  a  fedetlen vállán pihent, kissé hiányos öltözékben   ült  a volán mögött, illetve, most inkább csak  feküdt  élettelenül.
Gyengéden  paskolta  a  lány  arcát, és közelebb hajolt  hozzá.
Orrát megcsapta  a  kellemes parfüm édeskés illata. Megnézte  a sérülést  a homlokán, de szerencsére  csak felületi sérülés volt. 
Mindegy, gondolta, úgy is be kell vinni a biztonság kedvéért a kórházba. 
Közben  a  lány magához tért, és kábultan nyitotta ki  a szemét. 
Mintha csak álomból ébredt volna,  kimeresztette szép nagy barna szemeit ,és azt  kérdezte.
- Mi történt? Hol vagyok? 
Zsolt megpróbálta elmondani mi is  történt, de a lány ismét az öntudatlanság  állapotába merült.
Zsolt kiszabadította a lányt  az ülésből, és  át  ültette  a saját kocsijába. elővette  a  plédet, és betakargatta a lányt. és lassan  elindult  a legközelebbi kórház  felé. Közben  szüntelenül próbált  tárcsázni,  de  a telefon süket volt.
Sebaj, az  első  hogy  orvoshoz  jussanak  a többi majd később.

2015/12/12
------------------------------------------------------------
Hegyi ösvényen 2
 
Óvatosan  vezetett, bár  legszívesebben  a gázra lépett volna, és repült volna sebesen, hogy minél hamarabb  biztonságban tudhassa a lányt. Időnként oldalra pillantott, ellenőrizte hogy  még életben van e.
Még ez  a  nyomorult hó is! Pont most kellett  ennek is elkezdeni  esni. Alig látta az utat, minden hófehér volt. A fűtést felkapcsolta, nehogy  megfázzon  a lány. Közben a gondolatai  viharos gyorsasággal követték egymást.
Miért nincs megfelelően felöltözve? Miért  hajtott olyan   sebesen?  Ki lehet, és mit keresett a hegyekben. Biztos  valaki elől menekült, mert miért is  ugrana be valaki  mínusz 7 fokban, majdnem  pucéran  egy kocsiba, és hajtana  eszeveszett gyorsasággal  a csúszós hegyi ösvényen. Mindenre  bizonyára van  magyarázat, csak  ehhez  a lánynak  életben kellene maradnia. Ezekkel  a gondolatokkal  a fejében haladt  lassan a  hegyi ösvényen  a legközelebbi  település felé, ahol majd orvosi  segítséget kapnak.
Izgult  hogy időben   odaérjen, és biztonságban tudja
Közben  a lány ismét magához tért, Megnyalta kiszáradt  duzzadt ajkát,  és rekedtes hangon  megszólalt. Hova megyünk?  Zsolt  oldalra fordította a fejét és végig mérte  a lányt. Az arcbőre  enyhén barna volt, de látszott, hogy  fakó, és  a szájszéle is  vértelen volt.  Kér egy korty vizet? . Igen kérek  de  mintha minden ereje elhagyta volna, csak ült, és meredten bámult  a semmibe. Zsolt félre állt, hogy megitassa a lányt. Elárulja a nevét?
Melinda. - mondta  a lány.
Mit keresett   ilyen öltözékben  télvíz idején az úton? És hova rohant ekkora sebességgel?
Közben  betakargatta ismét, bekapcsolta  a biztonsági övet, és beült  a volán mögé.
A lány egy ideig  csak hallgatott, és nézte  a sűrű pelyhekben   hulló havat.
Zsolt nem erőltette, gondolta ha picit jobban érzi magát, majd úgy is elmondja.
Így haladtak szépen lassan, hallgatásba burkolódzva. A lány időnként  behunyt szemmel ült  csendben. Válláról lecsúszott  a pléd, de nem  törődött vele. Zsoltnak olyan érzése volt  hogy a  lány  nemtörődömsége, szinte  kacérkodásnak tűnt  számára.  Mély dekoltázsa látni engedte  dús keblének idomait. Zsolt  szeme időnként megpihent  a bizsergető látványt nyújtó halmazok hullámzásán. Figyelte ahogy  a  lány lélegzik, és fel le  jár  a mellkasa. Nyakában  egy vékony arany láncocska  volt, egy  szolid szívecske medállal, amely  a keblek közt csillogott, követve mozgásával  a légvételt. Ha nem  ebben  a  helyzetben lennénk, most bizonyára  nem türtőztetném magam, futott ás  a gondolat  a fejében. De gyorsan elhessegette  ezeket  a gondolatokat, és az útra koncentrált. Időnként  azért  csak  visszatért  a tekintete  a csodásan hullámzó csábos  keblekre.
Elvégre  férfi  volt.
Egyszer csak megszólalt a lány.  Vendégségben voltam egy házibulin, ami rosszul sült  el, és szinte elrohant onnan. Összeveszett  a barátjával, és  megütötte. Lehet  ha nem rohan így el, rosszabb vége is lett volna. Mezítláb, egy  vékonyka  váll-nélküli felsőben, és  miniszoknyában  rohant  a kocsihoz, beült és elhajtott. Félt hogy utána mennek és vissza viszik, ezért  a legnagyobb sebességgel  ment, nem törődve, hogy esetleg  balesetet fog szenvedni.
Ami  be is következett.
Azt  csak  a véletlennek köszönheti, hogy nem  ott  fagyott meg  a kocsiban, vagy  hogy  nem  követték,és vissza vitték volna.
Zsolt  csak hallgatta a lány  el - elakadó szavait, amint a könnyeivel küszködve mesélte. a történteket. Most már nyugodjon meg  kedves! Biztonságban van. Majd nemsokára  beértek a legközelebbi  falucskába, és Zsolt  megkereste  az ügyeletes orvost.
Röviden elmondta a történteket, és bekísérte a lányt  a rendelőbe.
Sajnos  most mennem kell, mert  munkába indultam, és így is késni  fogok. Tudhatom hogy hova viszik a hölgyet?  - kérdezte  az orvostól.
Igen persze. Hiszen a rendőrség miatt is  kell tudnunk hogy   hol érjük utol. Zsolt megadta az elérhetőségét, odament a lányhoz,  elköszönt tőle, és  jobbulást kívánt neki. A lány hálásan tekintett rá, és köszönetet mondott  a segítségért.
 Miközben  elköszönt  mélyen a szemébe nézett, és megmagyarázhatatlan  érzés kerítette hatalmába. Szerette volna megölelni megsimogatni, magához szorítani, de   nem tehette. Így  csak  megsimogatta  a vállát, bátorítóan. és  tétova léptekkel távozott.
Egy órás késéssel érkezett  a munkahelyére, de  elmesélte késésének okát, és  nem lett belőle  probléma. Közben a felsége  folyamatosan  kereste, mivel amikor nem érkezett meg  időben , aggódni kezdett. Mindig  hazatelefonált, mikor megérkezett, hogy megnyugtassa  a feleségét. Most meg  főleg,  hogy ilyen útviszonyok közt kellett vezetnie. Lassan minden visszatért a megszokott kerékvágásba, és ment minden a maga útján  ahogy szokott.
Zsolt  egész  éjjel  a lányra gondolt, hogy vajon mi lett vele,  hogy van, és ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy újra lássa, beszélhessen vele, és  ha  a lány is úgy érezne iránta mint ő. Akkor esetleg  találkozhatnának is titokban. Rég nem érezte magát ilyen furcsán. Ráérő idejében  ki-kinézett az  ablakon, és nézte  a sűrű hóesést.... Alig várta  hogy reggel  vége legyen  a műszaknak, és  elindult  hazafelé de  nem bírt megszabadulni attól a vágytól, mely  mágnesként vonzotta a lány felé.
Félreállt, tárcsázta a feleségét, hogy később megy haza, ne aggódjon.  Mikor letette  a telefont,  tárcsázta  a kórházat, és megérdeklődte, hol találja a lányt.
Amikor mindent  megtudott, elindult, és  a kórház felé  vette az útját.
 
folyt köv.
2015/12/13
------------------------------------------------------
-3 – 
Még mindig szakadt a hó, és az utakat szinte járhatatlanná tette. Óvatosan vezetett, közben a hegyi utakat is megpróbálták járhatóvá tenni a megye hókotrói. Repülni szeretett volna, de nem tehette. Gondolatai folyton az elmúlt órák eseményein jártak, a csodás látványon, amiben része volt. Bár csak ne ilyen helyzetben találkoztak volna! – sóhajtott, és érezte, hogy valami furcsát érez gyomor tájékán.  A fékre lépett, és megállt.
Mi a fenét akarok én ettől  a  lánytól?  Mit  fog  szólni, amikor meglátja. Mit fog neki mondani?  Hogy fog  reagálni a lány a közeledésére?  Ilyen, és ehhez hasonló dolgok  tolakodtak  a tudatába, fejét a kormányra hajtotta,érezte  hogy  kiveri  a verejték, a szíve szinte zakatol a mellkasában. A józan esze  azt mondta, hogy  menj haza, otthon vár a feleséged, a családod. Neked ott van  a  helyed  köztük, aggódnak érted. Ugyanakkor  a gondolatai nem hagyták nyugton,  attól tartott, ha most  nem  közelít a lány felé, akkor esetleg végleg elveszti, és soha többé nem lesz  alkalma találkozni vele, és soha sem fogja megtudni, hogy mi lett volna, ha...
Amíg így vívódott magában, észre sem  vette, hogy  múlnak  a  percek, és  arra riadt fel, hogy  egy  rendőr kocogtatja  a kocsi ablakát.
Minden  rendben uram?  - Igen, köszönöm jól vagyok  felelte Zsolt, közben  tekerte  lefele az ablakot. Arcát megcsapta  a friss csípős levegő, és  arcára hullt  a hó.
Kezdett visszatérni bele  az élet. Mát nem   gondolkodott ment előre,határozottan a cél felé. A belső hangok  elcsitultak, és már csak egy  cél vezette. Minél hamarabb ott lenni, beszélni vele, látni őt.
A többi  majd úgy is  kialakul.
Közben odaért  a kórház bejáratához. Leparkolt,és  elindult  a kórterem felé. Amikor  belépett az  ajtón, megdöbbenve vette észre, hogy  a szoba üres!
Hirtelen elsötétedett előtte minden, és meg kellett kapaszkodnia. A legrosszabbra gondolt.,és  szívébe  valami nagyon furcsa érzés nyilallt. – Nem élte túl! ; erősen kapaszkodott, és  a szemébe könny szökött.
Valaki megfogta a karját, és leültette. Kér egy pohár vizet? –kérdezte  egy nagyon távolról jövő hang.
Zúgott  a feje, szédült, és alig bírt megszólalni.
Igen   mondta rekedtes hangon,  ajka kiszáradt, és a keze remegett. Megérkezett  a pohár víz, és egy  mosolygós nővérke nézett bele  a szemeibe.  Vizes  ruhával megtörölgette az  arát, ablakot nyitott, és közben   folyamatosan  Zsoltra figyelt.
Na most már kezd  az élet visszatérni  magába.
 –mosolygott.
Kit keres? Mert  valakit keresett ebben  a szobában, gondolom ezért letti ilyen állapotban  mert nem találta itt.
Igen ! Egy hölgyet  tegnap  behoztak ide, balesete volt, és őt kerestem. De úgy látom  valami nagy  baj  lehet vele, mert  üres az ágya. – mondta  lehorgasztott fejjel.
Csak  a  keresztnevét  tudom. Legalább is  amikor  észhez tért, azt  mondta, Melindának hívják.
A nővérke  csak állt,  mert hiányosak  voltak  az információi, így nem mert megszólalni. Ugyanis két beteg is volt  a szobában, mindkettőnek autóbalesete volt. Az egyik  hölgyet elvitték vizsgálatra, a másik sajnos nem élte túl az éjszakát. Így jobbnak látta, ha az orvoshoz irányítja Zsoltot. Ön  rokona a hölgynek? 
Nem. Csak pont ott voltam maikor  a baleset történt, és én  vittem be  a  legközelebbi  falucskába, és adtam át  az ügyeletesnek.
Sajnos  én csak most kezdtem a szolgálatot, és  több balesetes is volt az  éjszaka folyamán. Legjobb lesz, ha megvárja  az orvost, és beszél vele. Rendben  megvárom. Addig  ha jobban érzi magát, akkor  a folyosón foglaljon helyet, megkeresem az ügyeletest.
Hosszú kínos percek következtek, lassan  vánszorgott az idő, szinte megállt.. Zsolt megpróbálta  kifürkészni a nővérke vegyes  érzelmekről árulkodó arcát, de  csak egy  gondolat erősödött benne. – Szegény lányka nem élte  túl.
Még csak  10 perc telt el, de Zsolt számára hosszú óráknak tűnt, mikor megjelent  egy  fehérköpenyes  fiatal orvos, és kezét nyújtva bemutatkozott.  Nyerges Tamás  vagyok, én voltam  éjjel ügyeletben.
Jöjjön velem. – intett hogy kövesse.
Zsolt  felállt és követte. Mikor becsukódott az  ajtó, hellyel kínálta  és megkérdezte, hogy melyik hölgy után érdeklődik, mert az éjjel több  baleset is történt.
Este dolgozni indultam, és a kanyargós hegyi ösvényen, balesetet szenvedett egy  fiatal lány, eléggé hiányos öltözékben volt. És én  vittem  be  a legközelebbi településre , mert nem volt  térerő, és a mentők elérhetetlenek  voltak.  Melindának hívják,  a harmincas éveiben lehet, hosszú  barna haja van. Ennyit tudok róla. – fejezte be halkan  Zsolt, közben  fel sem  nézett. Attól tartott hogy  ha közben az orvos arca elárulja azt amitől félt, egyből  elájul.
Felemelte tekintetét, és az orvos rezzenéstelen  arcát nézte.
 Nos  szólalt meg  az orvos. Ön ezek szerint  szemtanú volt  a balesetnél.; - közben  a kórlapok közt  keresgélt. Megtalálta a kérdéses dossziét, és bele lapozott.
Igen! – bólogatott  szorgalmasan Zsolt. Csak tudni szerettem  volna, hogy  a hölgy jól van  e.
 Az orvos becsukta  a dossziét, és azt  mondta. Ugye  tudja, hogy csak  a családnak  adhatok  felvilágosítást?
Csak  annyit mondjon,kérem  hogy   jól van e?  - könyörgött  szinte, és  a szemei megteltek könnyekkel.
Nyugodjon meg kérem  a hölgy   a körülményekhez képest jól van.
Zsolt  fellélegzett, és  egy  nagyot sóhajtott.
Hála Istennek; - mondta, és  látszott rajta, hogy megkönnyebbült a jó hír hallatán.
Beszélni is tud vele, ha van ideje, és megvárja amíg visszahozzák a vizsgálatról.
Nekem még  dolgom van, ezért kint várakozzon kérem, amíg  visszahozzák  a kisasszonyt.
Igen! Megvárom!  És nagyon szépen köszönöm! Nyújtotta kezét az orvosnak megkönnyebbülve.
 
folyt. köv.
2015/12/19
--------------------------------------------------------



 


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés