bezár
 

Portfóliók

Történelmi regénnyel jelentkezett Egri László költő és író

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Megjelent Egri László költő és író legújabb regénye, amely a Patrióta címet viseli. A történet 1849-ben indul és Petőfi Sándor rejtélyes sorsának alakulását követi nyomon, abból a fiktív alaphelyzetből kiindulva, hogy a népszerű magyar poéta nem hunyt el a segesvári csatamezőn. A szépirodalmi alkotás az egyén boldogulásának nehézségeit ábrázolja a történelem vad viharában. 

 

Egri László - Patrióta

 

Egri László (1988) Hajdúszoboszlón élő művész. A Patrióta már az ötödik, kiadásban megjelent könyve. Korábbi műveivel országos irodalmi sikerlistákon ért el előkelő helyezéseket. A költő-író a Cédrus-díj kurátora, a Kortárs Költő Liga irodalmi szervezet elnöke, a Polikróm folyóirat alapító-főszerkesztője és több tudományos szakpublikáció szerzője. A 2015-os "Lapra magyar!" jótékonysági könyvgyűjtő akció kezdeményezője. 

Díjai: Év Felfedezettje, Legbefolyásosabb fiatal írók TOP 10-es listájának tagja, Fiatal Költők Kulturális Követe, Művészetpártoló-díj, Év Fiatal Művésze. 

Egri László házas, egy gyermek édesapja. Korábban élt Nyírbátorban, Pócspetriben és Debrecenben is. Jelenleg tanár és igazgatóhelyettes egy hajdúszoboszlói középiskolában.nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés