bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Balla D. Károj --

felhasználói adatlapja

Balla D. Károj - azelőtt Balla D. Károly - posztumusz író, költő, blogger, performer, virtualizátor és imaginátor, piréz. A kárpátaljai magyar irodalom fenegyereke. A legaktívabb posztumusz alkotó.

Balla D. Károj vagy 1956 szeptember 9-én, vagy 1957 január 17-én született a kárpátaljai Ungváron. Halálának ideje is bizonytalan, a 2007-től 2014-re eső évek valamejikére esik.

Gyermekkorában csillagász szeretett volna lenni, később fényes elméjű csillagész lett.

1973-tól publikál, közel 30 önálló, nagyrészt beszerezhetetlen és elfelejtett könyv szerzője. Több műfajban alkot: vers, novella, regény, publicisztika, esszé – öt drámája is megjelent nyomtatásban, két ismeretlen műve még színpadra is tévedt, egyikkel drámaírópájázatot nyert.

Évtizedek óta lelkes Tsúszó Sándor-kutató és Arvisura-hekker. Ő írta meg a bengáli költő-filozófus, Cecil M. Jeopardy, valamint Muhammed Balfas indonéz novellista első részletes magyar életrajzát. Fordított is tőlük csakúgy, mint Arabella Dolýk cseh és Alberd Yollaka lív nyelven írt verseiből.

Kárpátaljai kiadványokban még elvétve sem publikál, de 2014 óta már magyarországi orgánumokban is ritkábban jelentkezik új írásaival, bár 2019-ben a Literán többször is szerepelt.

Még időben az internetre költözött, ahol is ő a kiváló önkéntes mérvadó és interaktív webrátor.

A komplex számok mintájára kidolgozta a komplex létezés elméletét, ebből – a rossz művekkel szembeni indulataival együtt – az esztétikum legfőbb sajátságát is levezette.

BDK-ról sok egyéb nagy fontosság innen indulva tudható meg: http://ungparty.net/.

Balla D. Károj portfólióját ide kattintva éred el.

Balla D. Károj még nem töltött fel cikket.

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés