bezár
 

art&design

2011. 06. 14.
Lejárt szavatosságú ételek is várhatják a britek vacsoravendégeit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A brit vásárlók saját bevallásuk szerint vacsoravendégeiket előszeretettel kínálják lejárt szavatosságú, vagy a padlót is megjárt élelmiszerekkel - állítja egy friss felmérés.

prae.hu

A Giovanni Rana olasz tésztagyár 2000 fogyasztóval készített felmérése szerint a válaszolók 15 százaléka azt mondta, hogy földre esett ételt szolgált föl, további 10 százalék pedig szánt szándékkal adott lejárt szavatosságú élelmiszert vendégeinek.

Tizenhárom százalék elismerte, előfordult már, hogy főztjükkel véletlenül saját magukat és a vendégeiket is "megmérgezték".

A tanulmány szerint a konyhában a férfiak 26 százaléka, míg a nők 24 százaléka kísérletezik előszeretettel. A férfiak próbálkozásai több veszéllyel is járnak, ugyanis a válaszolók 27 százaléka ismerte be, hogy ilyenkor a konyhát, vagy a házat is sikerült felgyújtania, míg további 21 százalék a szemöldökét és hajának egy részét pörkölte le.

A nők 44 százaléka szerint a legsúlyosabb konyhában elszenvedett csapás csupán annyi volt, hogy a drága alapanyagokat tettek tönkre.

A főzési balesetek hosszú listája ellenére a britek 84 százaléka továbbra is kedveli az otthoni főzőcskézést, hála a televíziós csatornák főzőműsorainak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A Talált terepen. Művészeti gyakorlatok a Marcel Duchamp-díj 25 évéből című kiállításról
Az A.P. Art Galéria Echoes című tárlatáról
art&design

Gwizdala Dáriusz: Epres Smoothie
Trafik címmel nyílt kiállítás Lobot Balázs műveiből a Printa edition galériában

Más művészeti ágakról

Vészits Andrea Ábris és az azúrkék patkány című kötetéről
A Moonlight Pictures a Jurányiban
Interjú Gunnar Helgasonnal
G. István László kötetbemutatója a Magvető Caféban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés