bezár
 

Portfóliók

Klingl Béla filmje is szerepel a Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjában

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Klingl Béla ReMake című filmje is szerepel a Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjában - közölte a produkció az MTI-vel.


A gyurmát idéző számítógépes animációs technikával készült rövidfilm egy emberöltőt kísér végig pár percbe és csupán egy snittbe sűrítve - írták, hozzátéve, hogy a főszereplő életvonala teljes ívet zár be, "a születéstől az öregkorig, halálig és talán még tovább". Az egyszereplős filmben valójában több szereplőt láthatnak a nézők, a főhős időben eltolt, idősebb és fiatalabb másolatait, akik életszakaszuk más-más pontjáról szemlélik az eseményeket - olvasható KGB Stúdió péntek esti közleményében.


A kisfilmet tavaly a legszínvonalasabb képi formanyelvért és a legjobb animációs munkáért járó díjjal jutalmazták a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, és a szintén neves brazil Anima Mundi animációs filmfesztiválon volt a világpremierje.
Az A-kategóriás hirosimai fesztivál versenyprogramjába korábbi bejelentés szerint Ulrich Gábor Dűne című alkotását is beválogatták.
A 18. Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivált augusztus 20. és 24. között tartják, a koronavírus-járvány miatt az idén közönség nélkül.
A kétévente megrendezett fesztivált 1985-ben, az atombomba ledobásának 40. évfordulója alkalmából alapították azzal a céllal, hogy előmozdítsák a nemzetek közötti kölcsönös megértést és a világbékét az animációs művészet fejlesztésével, amely nyelveken túli, minden ember számára közös csatorna.
 nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés