bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Sipos Tünde --

felhasználói adatlapja

Sipos Tünde által feltöltött cikkek:

Így fedezd fel az épületeket díszítő geometriát!
Így fedezd fel az épületeket díszítő geometriát!
Különutak - Karl-Heinz Adler és a magyar absztrakció
A nyár egyik fontos kiállítása egy interaktív művészeti felfedező túrára invitálja a látogatókat. A Kassák Múzeum és a Kiscelli Múzeum közös kiállítása egy olyan koprodukció eredménye, melynek perspektívája a főváros utcáin bolyongva tovább szélesíthető. A kiállításlátogatás élménye ezúttal kilép a múzeumok falain kívül és a város számos pontján további művészeti élményeket garantál. A kalandos kulturális program fókuszába most mozaikok, domborművek és építészeti plasztikák kerültek. 
Generációs párbeszédek a festészetben
Generációs párbeszédek a festészetben
Avagy mivé válik napjainkban a mester-tanítvány viszony?
Beköszöntött a nyár és vele együtt az iskolai szünidő is. A Nagymező utca felé sétálva, egy pillanatra a Deák Erika Galériában, egy kiállítás kapcsán felvetődik a generációk közötti tudás és élményátadás folyamata – de nem a bevett iskolás módon. Bár a tárlat kapcsán nem kifejezetten valós tanár-diák viszonyról beszélünk, ösztönösen is felmerül egy olyan ideális világ képzete, ahol a szakmai tudás vagy a tananyag nem a katedráról visszahangzik, hanem a párbeszédnek köszönhetően élményszerű tapasztalattá válik a tanulni vágyók fejében.
Ínycsiklandó irodalmunk
Ínycsiklandó irodalmunk
Írói fogások
Hippokrátész óta vallja az emberiség: „amit eszel, azzá leszel”. Osztozik ezen a véleményen megannyi magyar írónk is, akik nem csak az ízes ételek rajongói, de – ihletet merítve az étkezés kultúrájából – az olvasóközönség szellemi táplálékáról is évszázadok óta gondoskodnak. A Petőfi Irodalmi Múzeum ezúttal az irodalom és az étkezés gyümölcsöző kapcsolatát mutatja be.
Szakrális geometria
Szakrális geometria
Bereznai Péter: Konfirmáció
Bereznai Péter legújabb kiállításának címe Konfirmáció, amely megerősítést, bizonyítást jelent. Elsősorban hitbeli megerősítést, mely egy felkészülés időszakát jellemzi. Éppen most, adventben különös aktualitást nyert ez a tárlat. Szentendre városa, a harangszó és a mézeskalácsillat pedig meghitt hangulatú felvezetése Bereznai Péter kiállításának.
Kassák, a brandépítő
Kassák, a brandépítő
Elképzelni egy mozgalmat: A MA Budapesten
Kassák Lajos karizmatikus író és képzőművész, kora kulturális életének szellemi mozgatórugója, az avantgárd művészet elkötelezett alkotója és pártolója volt. Mai kifejezéseinkkel élve művész, menedzser és brandépítő egy személyben. A Kassák Múzeum legfrissebb időszaki kiállítása Kassák Lajos mozgalmának kultikus szócsövét, a MA folyóiratot és szellemiségét mutatja be.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés