bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Faragó-Szabó István --

felhasználói adatlapja

Faragó-Szabó István által feltöltött cikkek:

Az érintés
Az érintés
Michelangelo Antonioni: Nagyítás
A filmet a „gyorsan avuló” műfajok közt tartják számon, abban viszont erős a konszenzus, hogy a Nagyítás több mint félszáz év távlatából is foglyul ejt, nem ereszt – megérdemel hát egy kitérőkkel tarkított filozófiai kalandozást.
Flashback – 12 majom: Nézzük újra?
Flashback – 12 majom: Nézzük újra?
Terry Gilliam filmjét 25 éve, december 8-án vetítették először New Yorkban
Nem kell indokokat keresgélni, miért nézd újra a 12 majmot: itt a vírus, hol a vírus, szándékosan vagy véletlenül jutott ki a laboratóriumból, elpusztulunk tőle, vagy nem, megment bennünket a vadnyugati hősök deviáns rokona, az időben fel-alá cikázó Cole (Bruce Willis), vagy nem. Mielőtt újranéztem, azzal áltattam magam, hogy biztos van benne valami, ami előjelként utal arra, amit most átélünk.
A designcsászár felemelkedése és bukása
A designcsászár felemelkedése és bukása
Walter de Silva
Mint a klisékkel teli mesékben: főszereplőnk északolasz kisvárosból indult (de azért „Walter”), hogy a Fiat tervező irodájába érkezzen – ez csak a dobbantódeszka –, majd rövid intermezzo után meghódította az Alfát; először néhány emlékezetes ráncfelvarrás következett, aztán pedig egy komoly siker a kisautó szegmensben – ez a 147, amit az autós újságírók pampogva, összeráncolt homlokkal fogadtak.
A csúcsmodellek mítoszai
A csúcsmodellek mítoszai
A Phaeton tündöklése és bukása
A kilencvenes években, amikor a kétpólusú világ már csak távolról integető emlék, Európán is áthullámzik egy euforisztikus, fukuyamai világhangulat: „itt a történelem vége”!
Miért épp az autó?
Miért épp az autó?
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Ahhoz, hogy egy szobrot, egy festményt élőben megnézz vagy színházba menj, neki kell készülni. Ha messzebb van, órákat, napokat kell utazgatni. Elég viszont kilépni az utcára és rögvest sokkoló design-élményed támad. Arcul csap a legismertebb popkulturális tárgy látványa, betolakszik a perifériális látásodba, ott zakatol a füledben, bemászik a bőröd alá, elkísér, amíg haza nem érsz, és be nem csukod magad mögött az ajtót.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés