bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Tóth Barbara --

felhasználói adatlapja

Tóth Barbara által feltöltött cikkek:

Nőiesség mint betegség
Nőiesség mint betegség
A The Sigmund Freud Show a Szkéné színpadán
Mikó Csaba és Tóth Réka Ágnes A hisztéria rövid és felkavaró története – The Sigmund Freud Show című darabja Bereczki Csilla rendezésében látható a Szkéné Színházban. Az egymásba fűzött jelenetek sora a női betegségként elhíresült, megmagyarázhatatlan, testi tünetegyüttes címkéjéről rántja le a leplet. Leginkább a patriarchális társadalmi berendezkedés, vagyis a férfiuralom tudományban megjelenő következményeinek hatásait mutatja be. Az előadás kapcsán nézzünk egy rövid történeti áttekintést a hisztériáról!
A tehetetlenség érzése nehezen enged tapsolni
A tehetetlenség érzése nehezen enged tapsolni
Rekviem egy álomért a Budaörsi Latinovits Színházban
Szorongató látleletet kapunk a drogok, gyógyszerek, légből kapott álmok, traumák és a magány együttes hatásának mibenlétére a Budaörsi Latinovits Színház Rekviem egy álomért című előadásán keresztül, melyet Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezett.
A „Jól vagyok.” relativitása
A „Jól vagyok.” relativitása
Mentális egészségről Bodor Panna és az Ébredések Alapítvány jóvoltából
Bodor Panna, aki 2018-ban végzett dramaturgként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, elénk tárja élettörténetét, hogy párbeszédet indítson a „láthatatlan rosszullétről". ". A Pinceszínházban megtekinthető, A hisztérika című írásával, s rendezésével kívánja felhívni a figyelmet a mentális egészség mindent átszövő fontosságára, továbbá szeretne aktívan fellépni a mentális betegségek stigmatizálása ellen. Az előadást beszélgetés követ, melynek során hús-vér emberek egyéni tapasztalatai is megosztásra kerülnek, ezzel hangsúlyozva a téma mindennapiságát, relevanciáját.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés