bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Molnár Cintia --

felhasználói adatlapja

Molnár Cintia által feltöltött cikkek:

Rituálék kezdete
Rituálék kezdete
Burns Katalin Esőcsinálás című kötetének bemutatója
December 8-án a Magyar Napló kiadó könyvesboltjában teltház várja Burns Katalin legújabb, Esőcsinálás című kötetének bemutatóját a hivatalos kezdés előtt közel negyed órával. Az est házigazdája Bíró Gergely, a szerző két prózakötetének (Szőttesek regénye, Esőcsinálás) szerkesztője. A közönség ünnepi hangulatban érkezett az alkalomra, és színházi menetrend szerint nő várakozása és feszültsége a kezdéshez közeledve. Szerző és szerkesztője hamarabb kezdi el a beszélgetést, hat órától pedig már kihangosítással és az első kötet, a Szőttesek regénye című kisregény keletkezéstörténetével indul az este.
Pszichológia kontra költőiség
Pszichológia kontra költőiség
Kötetlenül vendége Vados Anna volt a Kis Présházban
Vados Anna volt a Kötetlenül sorozat második évadának legutóbbi vendége november 11-én a Kis Présházban. Ez különleges alkalom volt, ugyanis meghívott szerző még nem állt időben ilyen közel a könyve kiadásához. Nincs véna című debütkötete november 16-ától megtalálható a könyvesboltokban, majd bemutatják a Magvető Caféban.
Kolofónról színpadra
Kolofónról színpadra
Műfordítói kerekasztal-beszélgetés
„Kinek a szövege?” mottóra rendeztek műfordítói kerekasztal-beszélgetést a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A  díszvendég Szlovákia 29 új kötettel érkezett, amiből 11-et a meghívott vendégek fordítottak. A mennyiségi munka minőségi munkát is jelent: Mészáros Tünde, Pénzes Tímea és Vályi Horváth Erika az utóbbi három évben egymást váltva nyerik el a fordítói Madách-díjat. Beszélgetésüket Szarka Szilvia, az Irodalomtudományi Intézet munkatársa vezeti. Felolvas Csikmák Katalin és Szebellai Dániel.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés