bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Fritsi Péter --

felhasználói adatlapja

Fritsi Péter portfólióját ide kattintva éred el.

Fritsi Péter által feltöltött cikkek:

Krónikás a sötétből
„Grooming”, azaz a becserkészés, szexuális kizsákmányolás, visszaélés céljából történő online ismerkedés. John Cure, az álnéven alkotó magyar szerző hosszú hallgatás után egy ízig-vérig amerikai stílusú misztikus thrillert ad az olvasók kezébe. Az izgalmas történet hátborzongató őszinteséggel mutatja be egy kéjgyilkos rejtett személyiségét, miközben igyekszik felhívni a figyelmet az internetes közösségi oldalakon történő ismerkedés veszélyeire.
Viharsziget, fogd meg a kezem!
A hard-boiled krimi Magyarországon is egyre népszerűbb, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a kiadók egyre több külföldi szerző művét fordítják le magyarra. Ilyen nálunk eddig ismeretlen, de külföldön nagy népszerűségnek örvendő szerző Dennis Lehane is, akinek legnagyobb sikerét a 2001-ben napvilágot látott Titokzatos folyó hozta meg, de a hamarosan a mozikban is látható Viharsziget címet viselő könyv is érdemel egy-két jó szót. Vigyázat, spoiler!
Miért sikeresek az Agave Könyvek?
A 2003-ban alakult Agave Könyvek egyre fontosabb szereplő a magyar könyvpiacon. A kiadó kiadványai népszerűek, legyenek azok magyar avagy külföldi szerzőtől. Varga Bálint ügyvezetőt kérdeztük.
Az alvó szépség
Miközben Magyarországon úgy látszik, hogy a hard-boiled krimi egyetlen jeles képviselője Kondor Vilmos, addig az Agave Könyvek és az Európa Könyvkiadó főleg a külföldi vonulatot tárja az olvasó elé. Elég, ha a Dashiell Hamett, Richard Stark és a modernek közül Dennis Lehane, Lawrence Block (Agave), illetve a jelenleg hatodik résznél tartó Ross Macdonald-sorozatot említjük
Mesék a túlvilágról
Beszélgessünk kicsit John Cure-ral, 2006 horror sikere, a Hontalan Lelkek szerzőjével, hamarosan megjelenő új könyvéről, meg minden másról. Megtudhatjuk, hogy a misztikus pszichothriller fenegyereke hol bujkált eddig, miért kell ennyit várni új regényére, és hogy mik a tervei a jövőre nézve.
A Stephen King-rajongók oldala
Stephen King H.Q.! Valószínűleg Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb King oldaláról van szó. Egy biztos: a legelsőről. Szeretnél egy kicsit többet megtudni róla? Keletkezéséről, működéséről? Vagy éppen az oldalt szerkesztő személyről? Akkor olvasd el a vele készült interjút.
Nem parabolákat írok, hanem krimiket
Hogy kicsoda Kondor Vilmos? Hogy nem ismeritek? Ó, hát igazán senki sem ismeri. Kondor Vilmos, a nagysikerű Budapest noir és a Bűnös Budapest írója a wikipedia szerint Nyugat-Magyarországon rejtőzködik, kerüli a nyilvánosságot és csak elvétve ad interjút. A PRAE.HU tudósítójával azonban kivételt tett és szokásával ellentétben interjúban vall műveiről, szellemi elődökről, Agathe Christie-ről, irodalmi és filmes tervekről, sikerekről. .
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés