bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Paksi Endre Lehel --

felhasználói adatlapja

Paksi Endre Lehel portfólióját ide kattintva éred el.

Paksi Endre Lehel által feltöltött cikkek:

Öngól
Már csak néhány napig látható az Istenhegyi úti Volksbank Galériában a Bretus Imre által kurált, kortársakat modernekkel együtt szerepeltető tárlat, amelynek kiadványához Dúl Antal mellett engem is felkért egy katalógusszöveg megírására. Szíves hozzájárulásával ezt közlöm most online.
Alászállások igéző alakokkal
Liberális városunkban meglepetésszámba ment számomra, hogy egy szado-mazo bárnak ne valami pincében kellene megbújnia, rossz levegőben, az emberek szintje alatt, akár kettővel is. Ehhez képest nemcsak hogy a földszinten üzemel az SM's Café , hanem a múlt századfordulós bérház e belmagassága galériát is megengedett, ami a voltaképpeni galériaként üzemel – azaz az Alászállásokhoz a lépcsőn fölfelé visz az út.
Köztéri művészet kiállítótérben
Egy elégedetlen független kurátor kamasz hévvel nekimegy a neki nem tetsző hazai művészet-termelési folyamatoknak. Szakmai és ideológiai szövetségesei meglepődnek elszántságán és cserébe nem hagyják, hogy eltemesse őt a roskatag rendszer. Az olvasók kukkolás-ösztönére nagyban építő személyes beszámoló egy esélyesen szarkafarok-leszakasztó vállalkozásról.
Kelemen Károly válogatott csoportos egyéni kiállítása
Kelemen Károly győri születésű képzőművész. Hatvanadik életévében rendezi meg számára a Városi Művészeti Múzeum retrospektív jellegű tárlatát. A festészetben, fotóban, szobrászatban és grafikában egyaránt kipróbált, rendkívül termékeny alkotó teljes munkássága konceptuális ihletésű sorozatokban valósul meg.
Perneczky Géza: Concepts like Commentary
A Kölnben élő művész-művészettörténész 1971-es koncept fotósorozata e tárlat. Utólag, mintegy visszavetítve az ezredforduló körül született, és nemrég kiadott tanulmányai ismeretében ezen szövegek illusztrációjaképpen is pompásan megfelel. Tudom, hogy ez a fajta megközelítés nagyon veszélyes, de most élek vele; sőt, a kiállítás, valamint a tanulmánykötete (Művészet az ezredfordulón – Palatinus, 2006) is jelen időben annyira összecseng, hogy nem tartom értelmét nem tudomásul venni, milyen következetes a szerzőjük.
Kasek Roland: Vívódás – Ivo Dimcsev: Lili Handel
Hamarosan zár a restolounge Eklektikában az a kiállítás, mely végre a vendéglátóhelyhez elsősorban illik: a bolgár metatranszvesztita táncos-énekes egyszemélyes delejszínházát Kasek múlt év őszén fényképezte a MUban. E médiumtól közönségesen nem várjuk el azt, hogy ne csak azt jelenítse meg, ami fizikailag ott volt, a fotográfus művészet viszont itt kezdődhet.
Magasművészeti butik a televényben…
Ezzel el is mondtam mindent. A dinamikusan fejlődő, tehát egy részről tönkrevágott belső VII. kerület legrokonszenvesebb forprofit fábafejszevágása a Boulevard&Brezsnyev Galéria. Nagyon szorítok nekik, hogy kibírják saját színvonaluk átmentését, több éven keresztül, durvább kompromisszumok nélkül.
PARTIK Budapesten
Szilágyi Lenke kiszínesedett, nem kicsit: nagyon. Korszerű kikapcsolódási formáinkról olyan görbe tükröt tart, hogy az két végén összeér... Ez a kiállítás is az "Éji séták a túlvilágra" brand keretei közt jött létre. Ez nem kritika, amit írok róla.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés