bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Vértesy Mónika --

felhasználói adatlapja

Vértesy Mónika által feltöltött cikkek:

Bécsben új városrész született az ipari műemlék felújításával
A, B, C, D... Te melyikben laknál szívesen? U3 metróvonal közvetlen közelében, újépítésű (1999-2001), emeleti, panorámás lakás, az egykori gáztartályokból neves építészek által kialakítva, bevásárlóközpont fölött 1200 euró/m2 áron eladó... ritkán visszatérő lehetőség, évente csak 1-2 lakás cserél gazdát. Én mégis inkább máshova költöznék. Kiderül az is, hogy miért.
Kutattál már konténerben?
Nem? Pedig még a legjobbakkal is megesik, lásd a Valami Amerika 2 zárójelenetét, vagy a véletlenül kidobott slusszkulcs esetét. De Leccóban valami egészen másról van szó: a konténerekben fiatalok és megbecsült őszes halántékok temetkeznek munkájukba… ráadásul mindenki szeme láttára.
A biztonságos repülés a földön kezdődik!
Az egyik szerelőcsarnok falán orosz nyelven ékeskedő és a címben is szereplő mottó kétségtelenül igaz, de jóformán a földön véget is ér. Ugyanis Magyarország egyik legnagyobb repülőteréről a szovjet csapatok 1992-es kivonása óta legfeljebb néhány sportrepülő emelkedik a levegőbe. Pedig micsoda élet zajlott ott a 80-as években!
Éremeső egy kocka vízben
A feltörekvő kínaiak sem maradhatnak ki az olimpiai játékok megrendezésekor óhatatlanul feltörő megalomániából, így minden eddiginél látványosabb nyári játékokkal szeretnék ámulatba ejteni a világot. Ez minden bizonnyal sikerül is nekik, Peking gombaszerűen növekszik – hónapról hónapra. De vajon fejlődik is, vagy beleesik a bármi áron és gyorsan megvalósítandó infrastrukturális és építkezési beruházások csapdájába?
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés