bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Kenesei Etelka --

felhasználói adatlapja

Kenesei Etelka portfólióját ide kattintva éred el.

Kenesei Etelka által feltöltött cikkek:

Orvosok és építészek
A meghívóban álló „párhuzamos beszélgetések” alcím alapján kerekasztal-beszélgetésre számítottam, de a program megnevezése csak beugratás volt. A meghívottak nem beszélgetés vezetők voltak, hanem előadók, akik egymástól független magánbeszélgetésben adták elő saját mondandójukat, minden kapcsolat nélkül, egymás mellett, párhuzamosan.
Villamos-villamos
„Egyik érdekes járműve ennek a kornak az ún. villamos, mely négy kerékből, egy kalauzból, egy csengőből és egy "Megtelt" felírású táblából állt. Belsejében tilos volt állva köpködni. A "Megtelt" tábla leeresztése után lepecsételték a feljárást, hogy az utasok ne dagadjanak ki: a végállomáson azután fejszével szétdarabolták a kocsit, és egy darabban kiszedték a tömeget, melyet a következő villamosra raktak. A végállomás a Rókus udvarán volt, ahol az útközben elejtett gyaloglók hulláit szortírozták és ellenőrizték”. (Karinthy Frigyes: Együgyű lexikon)
Egyenként és összesen
A Velencei biennále második napján egy hatalmas képeskönyvben találtam magam. Egymásból nyíló termek során sétálva, életre kelt diagrammok, térképek, között tekinthettem át egyes városok életét.
Urbánusok Velencében
Társadalom és építészet a városban - ezzel a címmel nyílt meg a 10. Építészeti Biennále még szeptember elején Velencében. Az idén nem valami ködös megfogalmazással élve választottak címet a kiállítás tematikájának, hanem egy sokkal egyszerűbb, tisztább, de átfogóbb témát: a várost.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés