bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Danileszk Rita --

felhasználói adatlapja

Danileszk Rita által feltöltött cikkek:

Titanic Nemzetközi Filmfesztivál – tizenhatodszorra
A változatosság még mindig gyönyörködtet
26 ország 55 különböző alkotása 8 szekcióba osztva. Volt itt minden: dél-koreai véres üldözés, japán anime, dán politikai thriller, sőt, egy gypsy punk zenekar életébe is betekinthettünk, ha elég szemfülesek voltunk a fesztivál 11 napjában.
A jancsósítás művészete
Giacomo Gambetti: Jancsó Miklós – Filmművészet a történelem és az élet között
A 40. Magyar Filmszemléhez kapcsolódva került bemutatásra a budapesti Uránia moziban az olasz filmesztéta és kritikus, Giacomo Gambetti Jancsó Miklós – Filmművészet a történelem és az élet között című könyve. A szerző szerint "nem Jancsót szükséges népszerűsíteni, hanem a népet 'jancsósítani', hogy rátaláljon a rendezőre.”
Unalmas tanulmány a TV nélküli világról
A 40. Magyar Filmszemle versenyfilmjei - Vranik Roland: Adás
Vranik Rolandnak, a hajdani Szemledíjas Fekete kefe című film alkotójának új filmje, az Adás, mely egy poszt-képapokaliptikus történet mesél el, nem sikerült túl meggyőzőre. Hiába a költői szépségű képek, a három testvér televíziózás nélküli története sajnos nem tartja fenn a nézői figyelmet 90 percen keresztül.
Kapcsolatok kicsiben és nagyban
Pálfi György: Nem leszek a barátod / Nem vagyok a barátod
13 perc az ovisok mikrovilágából (Nem leszek a barátod) és 87 a felnőttekéből (Nem vagyok a barátod), ahol már mindenki nagyban játszik. Pálfi György harmadik játékfilmje arra vállalkozott, hogy e kettő feleseltetésével megmutassa, az emberi kapcsolatok alapszabályai és problémái nem sokat változtak az ovi óta.
Cigányok ideje - romák vásznon és képernyőn
Beszélgetés a roma témájú alkotásokról a Szemlén
Sós Mária filmrendező és Kalla Éva médiaszakértő és szerkesztő Cigányok ideje címre keresztelt beszélgetésükben arra keresték a választ, hogy a romák jelenlegi léthelyzete hogyan jelenik meg a 40. Magyar Filmszemlén bemutatott ilyen jellegű filmekben, illetve mikortól beszélhetünk roma témájú alkotásokról.
A jó plakát átver
Magyar Filmplakát 2009
Hatodik alkalommal kiállítás, másodjára verseny. Kísérőnek pedig az elmúlt 40 év Magyar Filmszemle-nyertes játékfilmjeinek plakátjai, a MOM Parkban és az interneten.
Esélyegyenlőség, nyitottság, fiatalok becsalogatása
„Mindenkit ünnepelünk, aki ebben a szakmában dolgozik” - A 40. Magyar Filmszemle kísérőprogramjai
A 40. Magyar Filmszemle sajtótájékoztatóján ízelítőt kaptunk a költségvetésből és a tervezett rendezvényekből egyaránt. Jelen írás a Szemle kísérőprogramjaira szeretné felhívni a figyelmet, melyek ugyanolyan izgalmasnak ígérkeznek, mint a vetítésre kerülő éppen 100 alkotás.
Akinek 13 újholdja volt egy évben
Rainer Werner Fassbinder - Portré I.
„ A filmeknek egyszer csak meg kell szűnniük filmnek lenni, történetnek lenni, és el kell kezdeniük élni, hogy az emberek azt kérdezzék, hogy is van ez velem meg az én életemmel.”
Szlovák ízelítő Pécsett
Szlovák nap a 4. pécsi Moveast Nemzetközi Filmfesztiválon
A Moveast számos kísérőprogramja között szlovák napra került sor 8-án , melynek keretei között Dusan Hanek Feljegyzések és üzenetek című fotókiállítása és Pálffy István legújabb könyve - Szlovákia - voltak a terítéken.
Dráma faltól falig
Simon Staho - Jelenetek két házasságból
Kamaradarab négy szereplőre, filmen: két hétköznapi házaspár élete langyos vacsorákkal és hűvös viszonyokkal. Titkolózás, lebukás, konfliktus, válás. Mindez patetikus stílusban előadva, IKEA bútorok között. Simon Staho Bergman köpönyegéből bújt elő, de szemmel láthatóan túl nagy rá az említett ruhadarab…
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés