bezár
 

film

2017. 01. 30.
Mozikban a Vakfolt, Slemmer Ádám első nagyjátékfilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Néhány napja vetítik a mozik a Vakfoltot, Slemmer Ádám akciókrimijét, első nagyjátékfilmjét.

"Lelkes fiatalok összeálltak, és amatőr csapatként kezdtük forgatni a filmet, amelynek története 2013-ban indult. A dolgok akkor változtak professzionális irányba, amikor Osvárt Andrea társproducerként becsatlakozott a projektbe" - mondta Slemmer Ádám az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
    

A rendező kitért arra, hogy a vakfolt egy szembe építhető szerkezet, egy mikrocsip, amelyet ha rákapcsolnak az ember látóidegére, akkor kameraként funkcionál. A történetben egy magyar kutató szintetikus olajat fejleszt ki, a mikrocsipet azért akarják a szemébe ültetni, hogy megfigyeljék és ellopják a fejlesztését.
   

Slemmer Ádám beszámolt arról, hogy a film forgatása mintegy nyolcvan napot vett igénybe, és Osvárt Andrea belépésével elsősorban technikai felszerelésben tudtak óriásit előrelépni. Korábban kerti lámpákkal világítottak, az eredetileg hiányzó technikai háttér miatt később sok jelenetet újra kellett forgatni.
    

"A szereplők többsége amatőr volt, ők Földessy Margit drámastúdiójából és a Nemes Nagy Ágnes Színészképzőből érkeztek" - mondta a rendező.
    

Slemmer Ádám kedden államvizsgázik a Metropolitan Egyetemen, ahol turizmus-vendéglátás szakon tanult.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Erdély Mátyással az operatőri hivatásról, a siker kérdéseiről, a kamera mögött álló művész hazai és külföldi lehetőségeiről
Noah Baumbach: Házassági történet

Más művészeti ágakról

Interjú Vági Bencével az újcirkusz formáiról, az alkotóművészek sokszínűségéről, a fiatalok lehetőségeiről
Két Bohémélet rendezés az Operában
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Hihetetlenül pontos terv szerint kaotikus Hihetetlenül pontos terv szerint kaotikus
Interjú Erdély Mátyással az operatőri hivatásról, a siker kérdéseiről, a kamera mögött álló művész hazai és külföldi lehetőségeiről
színház

Hoztam is, meg nem is Hoztam is, meg nem is
Szeretett vezérünk őspremier a Szkéné Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés