bezár
 

zene

2017. 02. 17.
Erdélyben és Bukarestben turnézik az InFusion Trió
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Erdélyi turnén vesz részt és Bukarestben is fellép az InFusion Trió, amely péntektől február 22-ig a Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet szervezésében ad koncerteket - közölte az intézet az MTI-vel.

A looper zenekar a Cseh Tamás Program támogatásával jelentette meg első albumát Loop Me Up címmel, miközben a Hungary's Got Talent, illetve a németországi Supertalent tehetségkutató műsorban is sikerrel szerepelt. Az InFusion Trió 2016 nyarán a riói olimpia Magyar Házában lépett fel, a világ legjelentősebb sporteseményén a magyar kultúra nagykövete volt.
    

Klasszikus kedvencek 2018.

Az InFusion Trio 2011 decemberében alakult, tagjai valamennyien képzett zenészek, a komoly és a könnyűzene terén egyformán jártasak. A zenekar egy különleges hangszerpark (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) segítségével saját dalokat, népdalfeldolgozásokat és a rádiókból jól ismert slágereket szólaltat meg élőben. A looptechnika alkalmazása új hangzást adott jól ismert daloknak, köztük a Maroon5, Calvin Harris, John Newman vagy a Daft Punk számainak.
    

Az elektromos hegedűn játszó Farkas Izsák 2010-ben diplomázott a Zeneakadémián. Játszik a Vígszínházban a Hegedűs a háztetőn címszerepében, emellett számos dzsessz, rock és crossover formáció tagja. Simkó-Várnagy Mihály (elektronikus cselló) 2005-ben diplomázott a Zeneakadémián, majd a Kőbányai Jazz Szakiskolában tanult basszusgitározni. A Liszt Ferenc Kamarazenekar tagja, 2011-ben a loop világbajnokság kelet-európai döntőjén 2. helyezést ért el. Weisz Nándor (elektronikus dob, ének) 2000-ben diplomázott a Müncheni Zeneakadémián ütő tanszakon, azóta a magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja. 2004 óta foglalkozik elektronikus zeneszerzéssel, és ő is számos dzsessz-, folk- és popformáció tagja.
    

Az InFusion Trio romániai turnéja február 17-én pénteken a szatmárnémeti Music'At Pubban kezdődik, a zenekar szombaton a székelyudvarhelyi G Caféban, vasárnap a kézdivásárhelyi Vigadóban, február 20-án hétfőn a bukaresti Parasztklubban, kedden a nagyszebeni Atrium Café Bistro&Artban, február 22-én

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
The Trousers, Peter Kovary & The Royal Rebels, Reverend Backflash - Robot Club, 2019. 04. 12.
Ken Vandermark és a Marker koncertje a Grencsó Kollektíva tagjaival

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés