bezár
 

irodalom

2009. 04. 11.
Varga Zoltán Tamás kapta a Makói Medáliák irodalmi díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Varga Zoltán Tamás kapta az idén a Makói Medáliák irodalmi díjat; a Maros-parti város önkormányzata alapította elismerést kedden vehette át az elsőkötetes költő.
Az 1978-ban Debrecenben született Varga Zoltán Tamás az ELTE magyar szakán végzett 2007-ben. Budapesten él, 2004-től A Magyar Katolikus Rádió irodalmi szerkesztője.

Első, A kert - lassú mozgás című verseskötete a József Attila Kör és a L'Harmattan Kiadó gondozásában jelent meg 2008-ban. A fiatal költő az MTI-nek elmondta: nagyon későn, húszéves korában kezdett verseket írni, ezt követően "szívta be az irodalom örvénye". Első költeményei 2000-ben jelentek meg a békéscsabai Bárka folyóiratban. Publikált az Élet és Irodalomban, az Alföldben, a Kalligramban és az Új Forrásban. "Nagyon lassan írok, első kötetem is majdnem nyolc év anyagát fogja össze" – mondta az irodalmár, aki számára "munkás", időigényes tevékenység a költészet.

Hozzátette: mostanság valamivel kevesebb ideje is jut erre, hiszen fél éve egy négyéves kislány mellett egy kisfiú édesapja is. Buzás Péter polgármester elmondta: a makói önkormányzat 2005-ben a József Attila-emlékév alkalmából alapította a Makói Medáliák nevet viselő irodalmi elismerést. A díj célja, hogy Makó városa támogassa az elsőkötetes költőket, ahogy az történt egykor József Attilával is. A Csányi Katalin szobrászművész készítette bronzemlékplakettet és a vele járó 100 ezer forintos pénzjutalmat egy neves irodalmárokból álló kuratórium javaslata alapján ítélik oda. Az elismerést eddig Haraszti Ágnes, Kollár Árpád és Bálint Tamás vehette át.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Beszélgetés vége : ( Beszélgetés vége : (
Bódi Péter: Hype, Kalligram, 2021.
irodalom

Az élőlény mozog és lélegzik Az élőlény mozog és lélegzik
Tóth Kinga és Ladik Katalin beszélgetése és hangköltészeti előadása a Ms. Columbo Live! sorozat keretében
irodalom

A titok szaga A titok szaga
Mondatok a csodálkozásról – A) kritika
irodalom

Egy Őrző levele Egy Őrző levele
Csepregi János, Dániel András, Kollár Árpád: Nyuca – bestiárium

Más művészeti ágakról

Anders Thomas Jensen: Az igazság bajnokai
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
építészet

Kiállítótér egy erődben Kiállítótér egy erődben
Egy látogatásra érdemes új célpont
art&design

Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is
Háttérinterjú Szántó András szerzővel és kulturális stratégiai szaktanácsadóval karrierútjáról, a globális művészeti színtérről és a CEE régió nemzetközi láthatóságáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés