bezár
 

film

2022. 04. 02.
Az Oscar-díjas Kathryn Bigelow a Netflixnek rendez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Oscar-díjas Kathryn Bigelow a Netflixnek rendez Kathryn Bigelow, az első Oscar-díjas női rendező Aurora címmel forgat thrillert a Netflixnek.

Bigelow A bombák földjén (2010) című háborús filmjéért kapta meg az amerikai filmakadémia díját, most pedig a friss Oscar-díjas Jane Campion után, aki szintén a streamingszolgáltatónak készítette A kutya karmai között című westernt, ő is a Netflixnél kezdi új projektjét, az Aurorát.

Az új film David Koepp júniusban megjelenő, azonos című regényén alapszik, a forgatókönyvet maga az író készíti. Koepp olyan filmek forgatókönyvét jegyzi, mint a Mission: Impossible vagy a Jurassic Park.

A film "egy katasztrofális, világméretű válság közepette a társadalmi rend összeomlásával küzdő szereplők" sorsát követi - írta a The Hollywood Reporter a Netflix Twitter-bejegyzése nyomán.

A regény a fülszöveg szerint az illinois-i Aurorában játszódik, ahol Aubrey Wheeler és tizenéves fia egy óriási áramkimaradás közepette beköltözik Wheeler elhidegült bátyja, a Szilícium-völgy egy vezérigazgatója bunkerébe, melyet a sivatagban az efféle apokaliptikus eseményekre épített. Találkozásuk globális és személyes számvetésekhez vezet.

Bigelow a 2017-es Detroit óta nem rendezett nagyjátékfilmet.

A négyzetes kép forrása: wikipedia.org

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Desiré Central Station 2022 – No Filter
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Sőrés Zsolt válaszol


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés