bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Máté Zsófia --

felhasználói adatlapja

Máté Zsófia által feltöltött cikkek:

Töredékes testek
Töredékes testek
A MORPH csoport kiállítása: Máté Zsófi megnyitó beszéde
Kalmár János, Mata Attila és Szabó Tamás a kortárs szobrászat meghatározó alakjai, közel húsz éve pedig rendszeresen állítanak ki együtt is a Morph csoport tagjaiként. Kollektívaként való működésüket nem egységes ideológia vagy rigorózus szabályrendszer jellemzi, hanem sokkal inkább az egymás tevékenysége felé való nyitottság, és az igény, hogy különböző alkotói világok és szobrászati eredmények kapcsolódási lehetőségeinek teremtsenek kontextust. Ezt az a látásmódbéli hasonlóság teszi lehetővé, hogy mindhárman a figurából kiinduló szobrászati szemlélet mentén alkotnak: az emberalak transzformációja, a testsémák átfogalmazása olyan reflexiós eszköz számukra, amelyekkel a figurális szobrászat kifejezőerejének és korszerűségének problematikáját az absztrakcióig ívelő tengelyen mozogva vizsgálják.
A nemzetközi vérkeringés felé
A nemzetközi vérkeringés felé
Háttérinterjú Kukla Krisztián kurátorral a magyar művészet nemzetközi kapcsolatairól, a járványhelyzet művészeti világra gyakorolt hatásairól, a Leopold Bloom díj és az aqb jövőjéről
Kukla Krisztián a Leopold Bloom Művészeti Alapítvány és az Art Quarter Budapest művészeti vezetője. Rezidenciaprogramok, kiállítások szervezésével segíti a fiatal művészek külföldi karrierépítését, az aqb-ben egy releváns nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező művészeti és kreatívipari közösség építésére törekszik. Tagja lesz a 2021-es drezdai Ostrale Biennálé kurátori csapatának, amely a járványhelyzetre adott művészeti reflexió lehetőségeit járja majd körül.
Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
Kis Róka Csaba festészete az emberi test torz, fragmentált ábrázolásával az absztrakt és a realista szemlélet közti határokat feszegeti. Sajátos stílusa, amely nem riad vissza a groteszk és provokatív elemektől, nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi szakma figyelmét is felkeltette. Festményei megtalálhatók külföldi magángyűjteményekben és egy svájci múzeum kollekciójában is. Számos nemzetközi kiállítást jegyez, részt vett a Liverpool Biennálén, de szerepelt olyan csoportos tárlaton is, ahol Louise Bourgeios és Méret Oppenheim műveivel együtt állították ki.
Rejtett egység
Rejtett egység
Leopold Bloom Award - 2017
Szeptember 22-én adták át a 2017-es Leopold Bloom díjat. A magyar kortárs művészet legfontosabb elismerését idén Németh Hajnal vehette át.  
Színminták
Színminták
Ilona Keserü Ilona - Keserü Ilona kiállítása a Kisteremben
A szín a festészet "legrelatívabb" médiuma. Szinte soha nem úgy, nem akként észleljük, ahogyan a fizikai valóságban létezik. Josef Albers szerint ahhoz, hogy egy művész hatékonyan dolgozzon a színekkel, legelőször azt kell felismernie, hogy örökösen becsapják az alkotót, csakúgy mint a nézőt. 
Belső tér
Belső tér
Esse Bánki Ákos új képeiről
Esse Bánki Ákost a tér, a tér tapasztalatának képi megragadása foglalkoztatja. Szándékosan nem az ábrázolás kifejezést használtam, hiszen nem hagyományos értelemben vett reprezentációval van dolgunk, ahogyan tiszta absztrakcióról sem beszélhetünk művei kapcsán. 
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés