bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Juhász Bálint --

felhasználói adatlapja

Lökött és életrevaló művészettörténész olaszos témákban ír és publikál cikkeket.

Juhász Bálint által feltöltött cikkek:

Hommage à Róna Viktor
Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”
A Bajor Gizi Színészmúzeumban nemrég nyílt meg az év egyik várva várt kiállítása. 26 év telt el, hogy itt hagyott minket e nemzetközileg elismert táncművész-koreográfus, a magyar balett hungaricuma a Kádár-rendszer alatt. Miközben a kontinens összes fontos színpadán előadott, a hetvenes évektől a kilencvenes évek elejéig pedagógusi érzékét is kibontakoztatta. Számos nemzeti kitüntetésben részesült, és megkapta a Finn Fehér Rózsa érdemrendet. 1994-ben bekövetkezett halála hatalmas visszhangot keltett, levelek és táviratok özönlöttek a világ számos pontjáról. Óriási űr keletkezett utána. Halála után ez az első kiállítás, amely megemlékezik róla – reméljük, hogy nem az utolsó.
Sztehló Lili és egyházművészeti munkássága
Sztehló Lili és egyházművészeti munkássága
Sztehló Lili színpompás üvegablakainak nyomában, Barabás Villa, Budapest
Legutóbb 1981-ben, Székesfehérvárott volt kiállítása Sztehlo Lilinek, ezúttal a Városmajorban. A kiállítás célja az, hogy a művészettörténeti diskurzusban újabban kevéssé jelenlévő festőművész munkásságára, s egyúttal egy elpusztult műtárgy rekonstruálásának programjára hívja fel a figyelmet.
Ez a kiállítás nem egy Hajnalt, hanem az igazit mutatja be
Ez a kiállítás nem egy Hajnalt, hanem az igazit mutatja be
Interjú Giulia Hajnal Musuval
Hajnal János 1913-ban született Budapesten, művészete Itáliában teljesedett ki, a magyar mesterektől megkapott szilárd alapokból építkezett. Grafikusi tehetségét a filmművészetben, illetve karikatúrák megalkotásában is kamatoztatta. A stabil ábrázolásbeli biztonságát 1953-tól az üvegfestészet művészetében bontakoztatta ki, amely œuvre-nek nagy nemzetközi hírnevet hozott. A Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeumának Fővárosi Képtárában 2017. július 1-jén, Hajnal János (1913-2010) – Budapest – Róma címmel nyílt retrospektív kiállítás alkalmából a művész lányával, Giulia Hajnal Musuval beszélgettünk. 
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés