bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Csernák Zsuzsa --

felhasználói adatlapja

Csernák Zsuzsa által feltöltött cikkek:

Szárnyaló VéNégy Fesztivál
Szárnyaló VéNégy Fesztivál
Beszámoló a 9. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozóról
Június 23. és 26. között kilencedik alkalommal rendezték meg a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót. A jövőre jubiláló rendezvény a Dunakanyar legnagyobb és legszínesebb fesztiválja, mely alig hat év alatt nőtte ki a gyerekcipőt, biztosítva helyét a hazai fesztiválok körében.  
Elstartolt a 13. Koreai Filmfesztivál
Elstartolt a 13. Koreai Filmfesztivál
Fókuszban a női filmek és alkotók
Szeptember 4–10. között 22 dél-koreai alkotással várja a nézőket a 13. Koreai Filmfesztivál a budapesti Corvin Moziban. Dél-Koreában a tavalyi év legviccesebb filmjének tartott akció-vígjátékától a politikai drámán át az avantgárd fantasy-dokumentumig számos műfajban ismerkedhet a koreai gondolkodásmóddal a magyar közönség. Az idei fesztivál kiemelten foglalkozik a női filmekkel és alkotókkal is. 
A hetedik te magad légy
A hetedik te magad légy
Mérlegen a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
Véget ért a hetedik alkalommal megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. Tavaly a szervezők minden korábbinál magabiztosabban helyezték fel a fesztiváltérképre az eseményt, de idén mintha újra bizonytalanná vált volna, hogyan is határozzák meg a rendezvényt.
15 év bankrablás
15 év bankrablás
Modern Bonnie és Clyde a Ketten című bemutatóban
Hiába is tagadnánk, népszerű mítoszt teremtenek a bankrablók, gyilkosság nélkül még a szimpátiánkat is elnyerhetik. Magyar viszonylatban sem kell a szomszédba mennünk, elvégre van egy Viszkisünk, akinek a nimbusza az elfogását követő húsz évben sem csökkent. Az érdeklődést mi sem tükrözi jobban, mint Antal Nimród 2017-es filmje, amely két hónap alatt átlépte a 300 ezres nézőszámot. Alexis Latham legújabb darabjában egy 15 éven át bankot rabló, cseh házaspáron keresztül boncolgatja a titkot.
A koreaiak már a spájzban vannak
A koreaiak már a spájzban vannak
Az Oscarra is nevezett Gyújtogatókkal indul a Koreai Filmfesztivál
Ki ne emlékezne A tizedes meg a többiek ikonikus jelenetére, amelyben az éppen kompótra vadászó SS-tiszt fejvesztve rohan jelenteni felettesének: az oroszok már a spájzban vannak. A mai Dél-Korea és a volt Szovjetunió között persze nincs párhuzam, ezt a geget mégsem tudtam kihagyni a november 5. és 11. között már 11. alkalommal megrendezésre kerülő Koreai Filmfesztivál kapcsán. A koreai kultúra szinte észrevétlenül nyer egyre nagyobb teret hazánkban, és aki ma csak legyint a távoli ország filmiparára, az bizony nagyon rosszul teszi.
Hiába menekülsz, hiába futsz...
Hiába menekülsz, hiába futsz...
Teher alatt nő - avagy: itt nem lehet megmaradni
Mit teszel, ha művész vagy, de a hazádban nem ismernek el? Ha a honi kritika csak gúnyol és fanyalog, vagy a változó rezsim propagandagépezete elvárja, hogy úgy táncolj, ahogy éppen fütyül? És még ha meg is teszel mindent, ha körömszakadtáig is harcolsz, hogy a hivatásodnak élhess, a korábbi kultusz szimbólumaként először csak nemkívánatossá, majd államellenséggé válsz?
Óda az emberhez
Óda az emberhez
Földből gyúrt óriásokkal ég lelkünkbe a Recirquel legfrissebb produkciója
Van egy trükköm. Időnként, ha már telítődtem az emberi rosszindulattal és ostobasággal, amikor úgy érzem, a korlátoltság, a türelmetlenség és az emberi játszmák hálója egyre vastagabb ruhát fon körém, beülök a Müpába, és átadom magam a Recirquel Újcirkusz Társulat varázsának. A Fesztivál Színház elsötétített nézőterén ülve, újra és újra szerelmes leszek az emberbe. A megismételhetetlenségig egyedi, csodálatos emberi lénybe, aki elképesztő teljesítményekre képes, sérülékenységében is erős létében pedig folyamatosan átlépi a határait, ha kell, a lehetetlent kísértve.
Leplezetlenül
Leplezetlenül
A Burok című előadás kendőzetlenül mesél a szülésről
Tágulok. Testem belső feszültségei átalakítják minden sejtemet. Ha valaha is kételkedtem abban, hogy lehet kontroll nélkül, az agyamat kikapcsolva élni, most választ kapok a kérdéseimre. Itt vagyok, annyira a jelenben, a testemben, mint korábban csak ritkán. Éppen szülök, együtt azokkal a nőkkel, akik erről mesélnek nekem. A Trafóban, a Tünet Együttes táncosaival a Burok című előadáson. Egyúttal átalakulok, nézőből résztvevővé. Velem tartasz?
Kicsiben is hatalmas
Kicsiben is hatalmas
Multikulti ínyencség a visegrádi négyek jegyében, ukrán fűszerezéssel bolondítva
Cirkusz, utcaszínház, koncertek, comedia dell´arte, Duna-parti hangulat és egyedi, kulturális sokszínűség. Fröccsözős, rockos, bulizós, egyszerre abszurd, laza, drámai és komikus. Az előbbiek a váci VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó ismertetőjegyei, mely hétfőn hajnalban a Quimby koncertjével, majd DJ Infragandhival zárta többnapos rendezvénysorozatát, egyúttal Magyarország V4-es elnökségét is.
Egy fantasztikus nővel indított az ELF Pictures
Egy fantasztikus nővel indított az ELF Pictures
Az Oscar-díjas film díszbemutatója az Urániában
Új filmforgalmazóval gazdagodott a hazai filmes színtér, az ELF Pictures 2018. június 1-jén az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartotta az Egy fantasztikus nő díszbemutatóját. A legjobb idegennyelvű film kategóriájában Oscarral jutalmazott chilei alkotás hazai debütáló estjét Enyedi Ildikó nyitotta meg, kísérőfilmként látható volt Kis Hajni Szép alak című rövidfilmje, és Verónica Chahin nagykövetasszony is méltatta honfitársa művét.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés