bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Nagy Hilda --

felhasználói adatlapja

1995-ben született. Irodalomtörténész, kritikus. A kolozsvári BBTE-n, majd az ELTE-n végezte egyetemi tanulmányait. Jelenleg az ELTE BTK ITDI Az irodalmi modernség program doktorandája. Minden érdekli, aminek köze lehet a betegségnarratívákhoz.

Nagy Hilda által feltöltött cikkek:

Elmozdulás az antropocentrikus szemléletmódtól
Elmozdulás az antropocentrikus szemléletmódtól
Papp-Zakor Ilka Majd ha fagy (Kalligram, 2021.) című kötetének bemutatója az Írók Boltjában
Papp-Zakor Ilkának pár hete jelent meg a harmadik prózakötete, és bár előzetesen nem sokat lehetett tudni róla, a kötetbemutató pótolta, vagy legalábbis kisebbítette ezt a hiányérzetet. A szerzővel a regény szerkesztője, Torma Mária beszélgetett.
A halál egy piros telefon
A halál egy piros telefon
Élet-halál maraton Lakásszeminárium
A Lakásszeminárium őszi és tavaszi féléve között Zuglóból a Nyitott Műhelybe költözött egy alkalomra, hogy tágabb közönség előtt is megmutatkozhasson. Nemcsak a helyszín volt rendhagyó, hanem a klasszikus program menete is, hiszen a két házigazda, Halász Rita és Visy Beatrix mellett több vendégelőadó is szerepelt a maratoni előadássorozaton, továbbá a napot felolvasás zárta. A január 26-i alkalom élet és halál tematikája köré szerveződött, amelyet az irodalom, képzőművészet, film illetve színház felől közelítve jártak körül, némi marhapörkölt, borscs valamint töltött káposzta illata kíséretében. 
Traumatológia az Irodalomtudományi Intézetben
Traumatológia az Irodalomtudományi Intézetben
A kortárs próza újabb fejleményei konferencia 1. napja
A kortárs próza újabb fejleményei címmel rendeztek konferenciát az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetében 2018. november 29-én és 30-án, amelynek alapvető célkitűzése, hogy körüljárja az aktuális narratológiai problémákat, valamint felmutassa a rendelkezésre álló szépirodalmi és irodalomelméleti szövegek dialógusát, esetleges cezúrát, a kettő közti hiátust. A tematikus blokkok előadásai rámutattak arra, hogy egy hasonlónak vélt problematika, jelenség milyen tág interpretációs lehetőséget rejthet, a szoros érintkezési felületek ellenére. A kontaktzónát minden szekciót követő vita esetében a trauma fogalma képezte, illetve hangsúlyozottan vagy kevésbé a fókuszba emelve, szinte kivétel nélkül minden előadásban elhangzott.
Hullóidő
Hullóidő
Szilágyi István 80
A Petőfi Irodalmi Múzeumban hagyománnyá vált, hogy a Digitális Irodalmi Akadémia tagjait felköszöntsék születésnapjuk alkalmából, kiemelten a kerek évfordulókon. Szilágyi István Kolozsvárról érkezett feleségével, Julikával, fabotjára támaszkodva. A sorok között Bodor Ádám is feltűnt, de a szűkszavú író most sem kért szót pályatársa köszöntésére.
A lényeg, hogy a nő dönthessen
A lényeg, hogy a nő dönthessen
Hangulatjelentés a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár harmadik napjáról
A Várkert Bazár eddig a Fashion Weeket jelentette számomra, ami következő hétvégén megint aktív program, de ma elsődlegesen nem az outfitek sikerességét néztem, sokkal inkább a Nőt. Először kapott nő Margó-díjat, így elhatároztam, hogy az én fókuszomba is ez kerül szombaton.
Karinthy-novella az, ami nem sikerül
Karinthy-novella az, ami nem sikerül
Karinthy Frigyes-konferencia az ELTE-n, 2. nap
A Magyar Irodalomtörténeti Társaság szervezésében, és az ELTE Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszéke közreműködésében létrejött kétnapos Karinthy Frigyes-konferencia (2018. október 12-13.) a szombati munkanapot is dilemmákkal, polemikus tartalommal töltötte fel.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés