bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Nagy Hilda --

felhasználói adatlapja

1995-ben született. Irodalomtörténész, kritikus. A kolozsvári BBTE-n, majd az ELTE-n végezte egyetemi tanulmányait. Jelenleg az ELTE BTK ITDI Az irodalmi modernség program doktorandája. Minden érdekli, aminek köze lehet a betegségnarratívákhoz.

Nagy Hilda által feltöltött cikkek:

Elmozdulás az antropocentrikus szemléletmódtól
Papp-Zakor Ilkának pár hete jelent meg a harmadik prózakötete, és bár előzetesen nem sokat lehetett tudni róla, a kötetbemutató pótolta, vagy legalábbis kisebbítette ezt a hiányérzetet. A szerzővel a regény szerkesztője, Torma Mária beszélgetett.
A halál egy piros telefon
A Lakásszeminárium őszi és tavaszi féléve között Zuglóból a Nyitott Műhelybe költözött egy alkalomra, hogy tágabb közönség előtt is megmutatkozhasson. Nemcsak a helyszín volt rendhagyó, hanem a klasszikus program menete is, hiszen a két házigazda, Halász Rita és Visy Beatrix mellett több vendégelőadó is szerepelt a maratoni előadássorozaton, továbbá a napot felolvasás zárta. A január 26-i alkalom élet és halál tematikája köré szerveződött, amelyet az irodalom, képzőművészet, film illetve színház felől közelítve jártak körül, némi marhapörkölt, borscs valamint töltött káposzta illata kíséretében. 
Traumatológia az Irodalomtudományi Intézetben
A kortárs próza újabb fejleményei címmel rendeztek konferenciát az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetében 2018. november 29-én és 30-án, amelynek alapvető célkitűzése, hogy körüljárja az aktuális narratológiai problémákat, valamint felmutassa a rendelkezésre álló szépirodalmi és irodalomelméleti szövegek dialógusát, esetleges cezúrát, a kettő közti hiátust. A tematikus blokkok előadásai rámutattak arra, hogy egy hasonlónak vélt problematika, jelenség milyen tág interpretációs lehetőséget rejthet, a szoros érintkezési felületek ellenére. A kontaktzónát minden szekciót követő vita esetében a trauma fogalma képezte, illetve hangsúlyozottan vagy kevésbé a fókuszba emelve, szinte kivétel nélkül minden előadásban elhangzott.
Hullóidő
A Petőfi Irodalmi Múzeumban hagyománnyá vált, hogy a Digitális Irodalmi Akadémia tagjait felköszöntsék születésnapjuk alkalmából, kiemelten a kerek évfordulókon. Szilágyi István Kolozsvárról érkezett feleségével, Julikával, fabotjára támaszkodva. A sorok között Bodor Ádám is feltűnt, de a szűkszavú író most sem kért szót pályatársa köszöntésére.
A lényeg, hogy a nő dönthessen
A Várkert Bazár eddig a Fashion Weeket jelentette számomra, ami következő hétvégén megint aktív program, de ma elsődlegesen nem az outfitek sikerességét néztem, sokkal inkább a Nőt. Először kapott nő Margó-díjat, így elhatároztam, hogy az én fókuszomba is ez kerül szombaton.
Karinthy-novella az, ami nem sikerül
A Magyar Irodalomtörténeti Társaság szervezésében, és az ELTE Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszéke közreműködésében létrejött kétnapos Karinthy Frigyes-konferencia (2018. október 12-13.) a szombati munkanapot is dilemmákkal, polemikus tartalommal töltötte fel.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés