bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Fazakas Réka --

felhasználói adatlapja

Fazakas Réka által feltöltött cikkek:

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
Négy napon át bolyongtam a Margó fesztiválon, belehallgatva minden beszélgetésbe, ami kicsit is érdekesnek tűnt. Sokszor ültem le a Vásárszínpad nézőterének valamelyik babzsákjába. Itt minden pezsgőnek tűnt: a könyvbemutatók közben  is közvetlenül éreztem a zsibongást, hallottam a könyvvásár hangjait. És itt fedeztem fel egy meglepő párhuzamot két mű, Barnás Ferenc Életünk végéig és Harag Anita Évszakhoz képest hűvösebb című prózakötete között.
Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban
Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban
Margó 2019 - Jón Kalman Stefánsson és Sigríður Hagalín Björnsdóttir
„Az idei Margó-fesztivál észak felé (is) orientálódik” – hallom a Jón Kalman Stefánssonnal való beszélgetés felkonferálásakor. És valóban: a Menny és Pokol-trilógia nem az egyetlen északi, pontosabban izlandi írótól lefordított regény, amivel az idei könyvvásáron találkozhatunk. Sigríður Hagalín Björnsdóttir A sziget című könyvének bemutatója is szerepel a programlistán. Rögtön izgatott leszek: vajon milyen karaktereket ábrázolnak ezek a művek? Megtalálnám benne az izlandi emberekről alkotott képem? És vajon találok kapcsolatot a kötetek között?
Leülni vagy nem ülni?
Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Október 10: hány díjátadót bír meg egy nap? Ezzel a kérdéssel a fejemben görgettem a telefonom böngészőjét, miközben újabb és újabb hírek jelennek meg Olga Tokarczuk és Peter Handke Nobel-díjáról. A harmadik cikk után épp itt az ideje, hogy átlendüljek a virtuális világból egy valódi átadóra. Csütörtök délután derült ki ugyanis, ki kapta az idei Margó-díjat.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés