bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Tálos Atanáz --

felhasználói adatlapja

Tálos Atanáz 1990-ben született, Budapesten, az ELTE BTK magyar szakán végzett. Prózát és verseket ír; az Új Forrásban, a SZIFONline, az Irodalmi Szemle, a KULTer.hu és a Holdkatlan felületein publikált. Jelenleg programozóként dolgozik, és Berlinben él.

Tálos Atanáz által feltöltött cikkek:

Berlin, Spandau (5)
Berlin, Spandau (5)
Vaktérkép
Húszas éveimben, miután elköltöztem hazulról, több alkalommal próbáltam megszakítani a kapcsolatot anyámmal. Húgom és apám ilyenkor azt mondták, hogy mégiscsakazanyád. Azaz vedd fel neki a telefont, válaszolj az üzeneteire, hallgasd meg, ha sír, a sértéseket engedd el a füled mellett, ha azt mondja, szeret, válaszold, hogy én is. Egy ideje tudatosan nem töltök vele pár óránál több időt, most viszont egy egész hétre jön. - Tálos Atanáz tárcája a Vaktérkép rovarban.
Berlin, Spandau (4)
Berlin, Spandau (4)
Vaktérkép
Nem tudom, hogy kell egy idegen nyelven kedvesnek lenni. Hogyan kell csak célozni valamire, tapintatosan fogalmazni. Lényegre törők a mondataim, nyersek, és képtelen vagyok viccelni. A személyiségemből csak a funkcionális rétegeket mutathatom meg. - Vaktérkép című rovatunkban Tálos Atanáz negyedik tárcáját olvashatják.
Berlin, Spandau (3)
Berlin, Spandau (3)
Vaktérkép
Az utolsó pillanatban mondta le a találkozókat. Majd máskor. A szomszédos városból utaztam hozzá, öt perccel az üzenete után érkeztem meg a pályaudvarra, innen három perc lett volna felsétálni hozzá. Felültem egy visszafelé induló vonatra. Egy idő után az üzeneteimre sem válaszolt. Nem vette fel a telefont, néha sms-ben válaszolt, hogy majd hív. Majd. - Vaktérkép című rovatunkban Tálos Atanáz tárcáját olvashatják.
Berlin, Spandau (2)
Berlin, Spandau (2)
Vaktérkép
Egyáltalán nem úgy hangzik, mintha németül beszélne. Egyáltalán nem úgy tűnik, mintha ebben az országban bárki is németül beszélne. Próbálom meghatározni, mettől meddig tart egy szó, de csak annyit tudok megtippelni a hangsúlyából, hogy eldöntendő kérdést mond. Úgy érzem magam, mint amikor nem értek egy viccet, de a többiekkel együtt nevetek, hogy ne nézzenek hülyének. - Vaktérkép című sorozatunkban Tálos Atanáz újabb tárcáját olvashatják.
Berlin, Spandau (1)
Berlin, Spandau (1)
Vaktérkép
Elkezdtem hát sétálni. Lett egy bejáratott útvonalam, kisétáltam a Havel partjára minden este. Kapucnis pulóvert vettem fel, vastag sálat. Jó volt elbújni a kapucniban, a sál mögött. Jó volt idegenek között járni, jó volt a tudat, hogy ha hozzám szólnak, nem értek majd semmit, és így válaszolnom sem kell. – Most induló Vaktérkép című rovatunkban olyan szerzők tárcái szerepelnek öt héten át, akik huzamosabb ideig az otthonuktól távol telepednek le. Elsőként a Berlinben élő Tálos Atanáz írását olvashatják.  
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés