bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Piros Vera --

felhasználói adatlapja

Budapesten születtem, jelenleg Portugáliában élek. Hat-hét éve foglalkozom rendszeresen írással. Prózát és verseket egyaránt írok. 2021-ben jelent meg az első kötetem a Kalligram Kiadó gondozásában, Eltévesztettem, drágám Egy házasság anatómiája címmel.

Piros Vera által feltöltött cikkek:

Anima
Anima
Vaktérkép
A parton fekszünk, Theó alszik, átvettem a fürdőruhát, bámulom a vizet. Szeptember közepén az óceán olyan lesz, mint a tenger. A hullámok lelapulnak, a vízhőmérséklet akár huszonegy fokig emelkedik. Tíz év Portugália után kimondottan melegnek találom. Lebegek. - Vaktérkép című rovatunkban Piros Vera tárcasorozatának záródarabját olvashatják.
Meteorológia
Meteorológia
Vaktérkép
Mióta Lisszabonban él, egyébként sem siet, a föl-le hullámzó utcákon képtelenség sietni. A megállóban laza sorban várakoznak, kimaradhatott egy járat, vagy kettő. Az eső alábbhagy, a nap kisüt egy pillanatra. Megáll, melegszik. Aztán megint esni kezd. A huszonnyolcas villamos, egykocsis, még mindig nem jön. Nem vár tovább, egy darabon majd gyalog megy. A park bejáratánál egy öltönyös férfi az aktatáskájával próbálja visszaterelni az eltévedt vadkacsát. - Vaktérkép rovatunkban Piros Vera tárcáját olvashatják.
Verocska és Mirtill
Verocska és Mirtill
Vaktérkép
Azt már megszokta, hogy Portugáliában az idő fogalmát máshogy értelmezik, hogy az idő itt nem létezik. De tényleg nem létezik. Még a takarítás is tovább tart. A Dohány utcai lakást egy-két óra alatt kitakarította, itt meg elmegy rá az egész délután, pedig ez a lakás feleakkora. - Vaktérkép rovatunkban Piros Vera tárcáját olvashatják.
Edna, teltkarcsú fekete szfinx a pénztárban mosolyog
Edna, teltkarcsú fekete szfinx a pénztárban mosolyog
Vaktérkép
Azt már megtanulta, hogy a közértben nyugodtan a pénztárnál hagyhatja a kosarát, mert elfelejtett valamit, hogy a pénztáros minden zokszó nélkül várni fog, és talán még mosolyog is. Talán ő is az óceánra gondol, vagy nem, vagy csak tudja, valahogy, mert máshogy nem lehet, hogy a szabadnapján a meleg homokban fekszik, hogy az első hullám napokra kiüt belőle minden feszültséget. De ez az adóhatóság. - Vaktérkép rovatunkban a Lisszabonban élő Piros Vera tárcáját olvashatják.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés