bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Szolcsányi Ákos --

felhasználói adatlapja

(1984, Budapest): Bölcsész vagyok és apa, annak minden következményével. Berlinben élek.

Olvasd el az alábbi könyvek bármelyikét, én többször megtettem. Jók.

Csehország szép, útjai jók. Orpheusz, 2008.

A felszínről. Kalligram, 2012.

Semmi meglepő vagy fontos. FISZ, 2018.

Piros. Műút, 2020.

Ha beszélnél arról, hogy tetszett(ek), itt megtalálsz:  https://www.facebook.com/szolcsanyi.akos . 

 

Szolcsányi Ákos által feltöltött cikkek:

Az önkizárás
Az önkizárás
Vaktérkép
Az erkölcs ezalatt is működött, legalábbis a kényszereinek engedelmeskedtem. Ébredés, tisztálkodás, játék, ebéd, séta, egy üres óra, mert nem vagyunk gépek, aztán munka, végül vissza haza, alvás és másnap elölről. Akkoriban ragadt meg a binge-watch kifejezés a fejemben, nagyjából akkor is gyakoroltam a legintenzívebben, előfizetés nélkül, ingyen néztem ugyanazt a sorozatot, ugyanazt a szezont naponta huszonhárom órán át. - A Berlinben élő Szolcsányi Ákos tárcasorozatának utolsó részét olvashatják.
Baj nincs
Baj nincs
Vaktérkép
Most kitalálhatja, mi legyen. Belőle, vele. Van ideje, de végleges döntésre készül, fenntartható munkaviszonyra, megbízható, otthonos feladatkörre. Ötletei kizárják egymást, árnyoldalakkal és kérdőjelekkel terheltek, és néha úgy tűnik, az otthoninál szeszélyesebb időjáráséhoz fogható mértékben változékonyak. - Vaktérkép rovatunkban a Berlinben élő Szolcsányi Ákos újabb tárcáját olvashatják.
A tragédia megvalósulása
A tragédia megvalósulása
Vaktérkép
Ez is egyensúly dolga, ha túl fontosnak tartod, pepecselsz, ha elhanyagolod, trehány vagy, fél tizenegyre minden esetleges lesz. A fritőzkosarak például reggeltől estig szolgálnak, mégsem ellenőrzik a tisztaságukat, szinte soha. A vason csillog a zsír és a víz, a matt a barna mocsok, észrevétlenre kell mosni az egészet, és nem beszélni róla senkinek. - Vaktérkép rovatunkban a Berlinben élő Szolcsányi Ákos harmadik tárcáját olvashatják.
Dolgozni éghetetlen rongyokkal
Dolgozni éghetetlen rongyokkal
Helyzetjel
A felosztás fontosabb szempontja, hogy hol dolgozol: van az elöl (kassza, Drive, vendégtér) és van a konyha. Szakértelemről két-három nap után már nincs sok értelme beszélni, elöl az van, aki tud németül, konyhában az van, aki nem. A B1+ szintem nem számít: pár hete vagyok itt, és nem beszélek magamtól, tehát nem tudok németül. - Vaktérkép rovatunkban a Berlinben élő Szolcsányi Ákos második tárcáját olvashatják.  
2020/3
2020/3
Vaktérkép
A gyereknek majd hazalopom a Happy Meal-játékokat, teríti a cuccot, nyárra a Szolcsányi-klán leuralja a Szöcske-csoportot. Részmunkaidő, kocsival ungefähr öt perc, ha bedurvul a korona, legfeljebb kirúgnak. Mi az, hogy bedurvul, tömegsírokat ásnak az erdőbe, a náci munkatábor emlékműve mellé? Szaturnáliák följebb, a friedrichshageni szovjet felszabadítós emlékmű tövében? Majd meglátjuk. - Vaktérkép rovatunkban a Berlinben élő Szolcsányi Ákos első tárcáját olvashatják.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés