bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Győrffy Gábor --

felhasználói adatlapja

Győrffy Gábor által feltöltött cikkek:

Háború és béke Izraelben
Háború és béke Izraelben
Vaktérkép
A sorompó mellett üldögélő katona feláll és úgy közeledik, hogy a fegyverén tartja a kezét. Kérdezem tőle angolul a nyilvánvaló tényt, hogy ugye nem mehetek tovább. Picit furán méreget. Amikor útbaigazítást kérek tőle, kiderül, hogy nem ismeri a várost, ez egy katonai bázis, mást nem tud mondani. Megköszönöm és sarkon fordulok, szemmel láthatóan nincs arra kiképezve, hogy turisztikai információkat nyújtson eltévedt külföldieknek. - Győrffy Gábor utolsó tárcáját olvashatják Haifaról.
Ünnepek és hétköznapok
Ünnepek és hétköznapok
Vaktérkép
A napi érintkezés során az arabok és a zsidók között nem érződik a feszültség. Ennek sokszor az az ára, hogy kerülik a politikai tárgyú beszélgetéseket – magyarázza később az egyik vendéglátóm. Haifa a békésebb, támadásoknak kevésbé kitett települések közé tartozik, de a Ciszjordánia közvetlen közelében levő, mindkét fél számára fontos vallási szimbólumokat rejtő Jeruzsálem például már veszélyesebb övezet. - Vaktérkép rovatunkban Győrffy Gábor harmadik tárcáját olvashatják Haifáról.
Izrael arcai
Izrael arcai
Vaktérkép
Az utcán sétálva a késői órákban néha az az érzésem, hogy azon nyomban tömegverekedés fog kitörni, annyira hirtelenek a mozdulatok, annyira hangosan kiabálnak az emberek. Nem egyszer fordult elő, hogy fiatalok rohangáltak az autók között, kiugráltak az autókból vagy éppen a jelzőtáblákat püfölték ököllel. De mégsem esnek egymásnak, hirtelen minden elcsitul és hömpölyög tovább a tömeg, zajlik az élet Haifában. – Vaktérkép rovatunkban Győrffy Gábor újabb tárcáját olvashatják.
Haifa illata
Haifa illata
Vaktérkép
A macskák nincsenek egyedül: a vaddisznók főleg a koronavírus miatti lezárások időszakában szokták rá, hogy az erdőből bejárjanak a városba. Ugyanúgy, ahogyan Erdélyben a medvék, ők is megjelennek időnként lakmározni, de kevésbé veszélyesek, nem támadnak emberre, csupán rendetlenséget csinálnak. – Vaktérkép rovatunkban ezúttal Győrffy Gábor tárcáját olvashatják Haifáról.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés