bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Mató Rebeka --

felhasználói adatlapja

Mató Rebeka által feltöltött cikkek:

Tervezett káosz és  bűnös nyomozók
Tervezett káosz és bűnös nyomozók
Tudósítás Bánhidi Lilla és Gráczer L. Tamás könyvbemutatójáról
2023. május 13-án szombaton a Margó Irodalmi Fesztivál keretei között mutatták be Bánhidi Lilla Sorsod Borsod, illetve Gráczer L. Tamás Az Úr szukái című krimijét. A két szerzővel Mészöly Ágnes író beszélgetett a Kristály Színtéren.
Törés a romantikában
Törés a romantikában
Tudósítás Mesterházy Balázs könyvbemutatójáról
Mesterházy Balázs A szétcsúszás alakzatai című tanulmánykötete idén jelent meg a Prae Kiadó gondozásában. A könyvbemutatóra 2023. május 5-én 17 órakor került sor a Kis Présházban. Mesterházy beszélgetőtársa, Weiss János tudományos, illetve szépírói pályájának kezdetéről, a kötet alapkoncepciójáról, és annak irodalmi hátteréről kérdezte a szerzőt.
Nem életünk, hanem cselekményünk van
Nem életünk, hanem cselekményünk van
Tudósítás Gužák Klaudia és Gyurász Marianna könyvbemutatójáról
Április 26-án 19 órakor mutatták be Gužák Klaudia és Gyurász Marianna műveit, a Francia film valamint a Már nem a mi völgyünk című versesköteteket a Kis Présházban. A szerzőkkel a Kalligram Kiadó igazgatója, Mészáros Sándor beszélgetett többek között a szövegeik keletkezéséről, költői indulásukról, irodalmi példaképeikről.
Magyarok a lipcsei könyvvásáron
Magyarok a lipcsei könyvvásáron
A 2023. április 27-30. között megrendezett lipcsei nemzetközi könyvvásáron (Leipziger Buchmesse) bemutatják Barnás Ferenc, Böszörményi Zoltán, Kukorelly Endre, Tompa Andrea és Varga Melinda németül megjelent köteteit, illetve a The Continental közép-európai irodalmat bemutató angol nyelvű irodalmi lapot. A lipcsei magyar pavilon és programok szervezője a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Collegium Hungaricum Berlin - értesítették a szervezők a Prae-t.
A magyar költészet napján tartják a Versünnep 2023 döntőjét
A magyar költészet napján tartják a Versünnep 2023 döntőjét
A Versünnep Alapítvány versenyprogramjára jelentkezett hivatásos előadóművészek nyilvános elődöntőjét április 3-án és 4-én tartják a Budapesti Operettszínházban, a szintén nyilvános döntőre április 11-én, a költészet napján kerül sor a Nemzeti Színházban. A verseny zsűrije neves színészekből áll, de képzőművész, zongoraművész, kritikus és filmrendező is megtalálható a jeles grémiumban. A verseny döntőjébe jutó előadók értékes tárgyi- és pénzjutalmakban részesülnek - értesítették a Prae művészeti portált a rendezvény szervezői.   
Budapest késelése
Budapest késelése
Tudósítás a legutóbbi Késelés Villával beszélgetésről
A Késelés Villával beszélgetéssorozat legutóbbi alkalmán Fehér Renátó költő, Sudár Orsolya és Takács Ákos, a Város másik oldalán podcast szerkesztői beszélgettek Budapest kultúrtörténeti emlékezet- és várospolitikai jelentőségéről, irodalombéli szerepéről, illetve ennek változásáról március 20-án a Nyitott Műhelyben. A beszélgetést Vida Kamilla moderálta.
Az vagyok, akit apám meg anyám csinált belőlem
Az vagyok, akit apám meg anyám csinált belőlem
Kötetlenül legutóbbi alkalmának vendége Bíró Zsombor Aurél volt
Március 9-én került ismét megrendezésre a Kötetlenül-beszélgetéssorozat a megszokott helyszínen, a Kis Présházban. Az est meghívott vendége ezúttal Bíró Zsombor Aurél volt – írói pályájáról, filmes és színházi szövegeiről, valamint fontosabb alkotói mintáiról Horváth Florencia kérdezte.  
Szétszakadó identitások és konstans gyilkolásvágy
Szétszakadó identitások és konstans gyilkolásvágy
Ki ölte meg a Török Zolit? – könyvbemutató a Kis Présházban
Február 20-án 20 órakor Deczki Sarolta beszélgetett a Ki ölte meg a Török Zolit? című, 2022-ben megjelent könyv kapcsán Aaron Blummal, a kötet szerzőjével. A beszélgetés során többek között a könyv műfaji és narrációs sajátosságairól esett szó.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés