bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Varga Lili --

felhasználói adatlapja

Varga Lili által feltöltött cikkek:

Alíz és az időörvény
Alíz és az időörvény
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Májusban jelent meg Gimesi Dóra legújabb,  Amikor mesélni kezdtek a fák című könyve, a Pagony kiadó gondozásában. A rövid történeteket Rofusz Kinga jellegzetes, légies rajzai kísérik.
Időutazás Nyugat felé
Időutazás Nyugat felé
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Június 18-án a Magvető Caféban mutatták be Kertész Edina: A fotográfuslány című könyvét. A kötet a Manó Könyvek Új kedvencek sorozatának legújabb része, melyben a főhős, Visy Masa egy eltűnt Nyugatos kézirat nyomába ered. Masa történetén keresztül különleges betekintést nyerhetünk az 1910-es évek Budapestjének színes kulturális életébe. Az esemény során Kertész Edinával Oláh Andrea rádiós újságíró és Magyar Bálint, Visy Masa családtagja beszélgetett.
Párhuzam veled, velem, mindenkivel
Párhuzam veled, velem, mindenkivel
Szinvai Dániel: Párhuzam
“Egy srác megérkezik valahová, egy lány megindul valahonnan. Egy történet. Vagy kettő. Vagy sokkal több? Egy fiúé és egy lányé. Egymás felé tartanak, és van egy pont, ahová megérkeznek. Találkoznak? Talán nem is ez a fontos.” Szinvai Dániel rendhagyó módon szól a gyerekkor és felnőttkor határán álló fiatalokhoz.
Sárkányok és királynők
Sárkányok és királynők
Könyvbemutató másképp
Április 26-án pénteken rendezte meg a Manó és Menő Könyvek csapata a Dragons & Queens eseményt a Magnet Közösségi Házban. A rendezvény címe a bemutatott három könyv tematikájára utalt.
A hatvanas évek gyerekszemmel
A hatvanas évek gyerekszemmel
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
“Ismerjétek meg Ancsát, ezt a határozott kislányt, aki pontosan tudja, mit akar, és mit nem. Szeret bicajozni, imád rajzolni, de nincs oda a zongorázásért és a kutyákért. Éles eszű, érzékeny, talpraesett lány. A barátod lehetett volna, csak éppen… egy kicsit előbb született. Mikor? Valamivel több mint fél évszázada, amikor még egész másképp nézett ki a világ, mint ma.” – írja Paweł Pawlak könyvének előszavában Roksana Jędrzejewska-Wróbel lengyel írónő. Pawlak különleges, távoli világba kalauzolja a gyerekeket és szüleiket egyaránt: vissza a múltba. Retro hangulatú regényében a hétéves Ancsa szemén keresztül nyerhetünk betekintést a hatvanas évek Lengyelországának mindennapjaiba.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés