bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Maros Márk --

felhasználói adatlapja

Maros Márk által feltöltött cikkek:

A költészetről való gondolkodás is költészet
A költészetről való gondolkodás is költészet
Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Van a költészet, van a líraelmélet, és van Závada Péter legújabb könyve a kettő határánál. Hangzatos megfogalmazásnak tűnhet, pedig A muréna mozgása valóban arra tesz kísérletet, hogy a kettő közötti képlékeny tartományt közelebbről is megvizsgálja. Ezáltal szépirodalom és teoretika, fikció és történetiség nem egymással szemben álló jelenségekként bukkannak fel, hanem olyasmikként, amelyek elkerülhetetlenül kölcsönös viszonyban vannak egymással. Az elemző igényű szövegek tétje így abban áll, hogy azok mennyire képesek az eltérő nyelvi regiszterek és tartalmi sajátosságok gondolati és esztétikai összehangolására.
A költészet futárjai
A költészet futárjai
A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Április 8-án tartotta meg költészet napi rendezvényét a Jelenkor Kiadó, melyen bemutatták Simon Bettina Rengeteg állat a vonatból, Borsik Miklós Futárlíra és Kerber Balázs Számtan a holdas estékre című verseskötetét. A költőkkel Ott Anna beszélgetett, a zenéről a Panda együttes gondoskodott.
Elszállt technika, analóg szólamok
Elszállt technika, analóg szólamok
Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Március 9-én mutatták be Fehér Enikő első novelláskötetét a Nyitott Műhelyben. Az esten többek között szó esett a könyv különös műfajstruktúrájáról, szürreális és groteszk történésekről, valamint a mindenhol felbukkanó, rejtélyes karakterekről. A szerzővel Smid Róbert irodalom- és kultúratudós, kritikus beszélgetett.
Medúzacsípés dallamokra
Medúzacsípés dallamokra
Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Február 20-án újra útjára indult Boggie (Csemer Boglárka) Költőim című zenés-irodalmi rendezvénysorozata, melynek 2024-től a budapesti Scolar Könyvesbolt ad otthont. Az est vendége ezúttal Mechiat Zina költő volt, akinek első, Álomból föl, vidékre le című kötete 2023-ban jelent meg. A zenei kíséretet Szakonyi Milán gitárjátéka biztosította.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés