bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Nemes Z. Márió --

felhasználói adatlapja

Nemes Z. Márió által feltöltött cikkek:

Az emberábrázolás mint komposztálás
Tanka Péter újabb festményei kapcsán
A bomlás a természettudomány meghatározása szerint olyan folyamat, amely során egy anyag két vagy több anyaggá alakul. A jelenség egyesíti magában az újdonság és a sokasodás képzeteit, vagyis fogalmazhatunk úgy is, hogy kémiai megváltás megy végbe a bomló anyagban: ujjongó sokaság váltja fel az elunt régit. Tanka Péter újabb képei – amelyekből az az előző évben a Kogart Galériába látogatva is betekintést nyerhettünk már – ehhez a kérdéskörhöz kapcsolódnak hozzá.
A baromfi visszaveszi hatalmi jelvényeit
Molnár Gergely és Tóth Kinga Tollasbál című kiállításáról
„Ortiz után szabadon: ez nem a csirke halála, hanem színeváltozása." Molnár Gergely és Tóth Kinga pszicho-agrár gesamtkunstwerket idéző kiállítása június 18-án nyílt meg a Kalicka Bisztróban. Az alábbiakban Nemes Z. Márió kiállításhoz készült megnyitószövegét adjuk közre.
Fémnövény-kert
Sirokai Mátyás Pohárutca című kötete kapcsán
Sirokai Mátyás Pohárutca című verseskötetét december 9-én mutatta be az Írók Boltjában Nemes Z. Márió és Marno János. Az alábbiakban Nemes Z. Márió laudációja olvasható.
PROFÁN MODOR
feLugossy László: Nincs modor
feLugossy László Nincs modor című életműalbuma kihalt katakomba helyett élő játéktér, de a kultikus diskurzusok még mindig fojtogatják a továbbélő neoavantgarde vitalitását. Szelleműzés a múzeumban, profán örömök és múmia-bábok.
Francia körfűrész
Xaver Gens: Frontier(s)
Nácik, hús és blood splatter. Ennyit vártam Xavier Gens Frontier(s) című horrorjától, de az eredmény felemás. Pszichotikus erőszak keveredik politikai agitációval egy zavaros cselekményű filmben: nem tudni hol ér véget a színhús, és hol kezdődik a töltelék.
Birtokon belül, területen kívül
Térey János: Ultra
Térey János új kötete az udvari költészet impozáns darabja, de ez a császári udvar riasztóan magányos, és az uralkodó magának zenél.
A biológiai invázió történetei
A szépség átok a világon
Ryan Murphy KÉS/ALATT című sikersorozata a szépségipar paradox világába kalauzolja a nézőt, de valójában egy biológiai invázió történetét láthatjuk, ahol a valószerűtlen szépség egy ismeretlen faj hordozója.
A rituális test kultuszalapítása
Pálfi György Taxidermiájáról
Pálfi György második nagyjátékfilmje a test éjszakai oldalát mutatja meg, de csak azért látunk sötéten, mert a hús már nem világíthat természetes fénnyel egy biológiailag deformált kultúra számára.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés