bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Markó Barbara --

felhasználói adatlapja

Markó Barbara által feltöltött cikkek:

A szabadság súlya
Baglyas Erikával kapcsolatban sokaknak az jut eszébe először, hogy olyan szabadon alkotó művész, aki tartózkodik attól, hogy kompromisszumot vállaljon és áruba bocsássa a művészetet. De vajon mennyire tudatos ez az "outsider“ imázs? Az egzisztenciális szabadság és a művészeti szabadság kérdése örök téma.
Pink pulinyelv és rozsdamentes acélbajusz
Hipertrendi hungarikum? Csupán össze kell zárnunk néhány kreatív tervezőt négy napra, és máris feloldódni látszik az ellentmondás. A Ponton Galéria próbafülkéjében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem harminc hallgatója és professzionális hazai designerek próbálgatták a magasabb fokú nemzeti önreflexiót.
Nyócker Újratöltve
Mindenkinek megvan a maga Budapestje. Egy mentális térkép kiemelt pontokkal, melyek adott esetben csak kevesek számára ismert értékeket rejtenek. Két ambiciózus fiatal, Baglyas Gyuri és Domján Manó úgy döntött, megmutatják a magukét a turistáknak egy olyan alternatív „sightseeing” keretében, mely kihagyja a Halászbástyát, a Parlamentet, és „a hírhedt nyolcadik kerületre” koncentrál. A Beyond Budapest nem idegenvezetés, hanem élménytúra.
Festészet vagy konzervált építészet?
Építész tévedt a képzőművészek közé? Bachman Gábor neve mellett a lexikonokban biztosan az „építész" meghatározás szerepel, mégis egyértelműen olyan művészről van szó, aki nem tűri a címkézést. Belsőépítész, díszlettervező, szobrász, festő… tér-építő-művész? Építményei nem lépik át a beteljesülés előtti pillanatot, pontosabban örök befejezetlenségükben teljesednek ki. Bachman újra és újra a megépíthetetlen „megépítésére“ vállalkozik.
Katedrális-foszlányok
Egy festmény az építészet rovatba tévedt? Vagy ez az, amit úgy hívnak, "virtuális építészet"? Az leginkább a monitoron fölépülő architektúrákat juttatja eszünkbe - márpedig Rita Ernst "valóban" épít, építészetének terméke egy dinamikus képtér, amely saját térélményének a lenyomatává válik. Rita Ernst festményének van mit felhoznia a mentségére, hiszen nem vesz tudomást a művészetek közötti határhártyákról.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés