bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Clausen Sebestyén --

felhasználói adatlapja

Clausen Sebestyén által feltöltött cikkek:

Újra nálunk a Wooten-cirkusz
Victor Wooten Band: Palmystery. A38, 2008. július 8.
Másodjára látogatott hozzánk a modern basszusgitározás egyik legnagyszerűbb megújítója, Victor Wooten és családi vállalkozása, a Victor Wooten Band. Az A38-ra szervezett koncert Wootenék Palmystery névre keresztelt legújabb lemezének bemutatója volt egyben. Úgy tűnik, a Smartmusic szervezőinek és a lelkes közönségnek hála, hazánk Richard Bona után még egy zseniális basszeros fix turnéhelyszínévé vált.
Virtuóz dallamosság
Pat Metheny: Day Trip 2008. július 9. Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Július elején újra ellátogatott hazánkba korunk egyik legnagyobb jazz-kaméleonja, Pat Metheny. A koncert a Day Trip turné egyik állomása volt, mely albumot a jazz-ikon Christian McBride bőgős-basszusgitárossal, illetve a mexikói Antonio Sanchez dobossal vett fel.
RTF: Egy szelet zenetörténelem újjáéledt
Return To Forever 2008. július 5.
Zenetörténelmi pillanat részese lehetett az, aki kilátogatott július 5-én a Papp László Arénába. A Return to Forever adott ugyanis koncertet, ráadásul nem is csak egyet, hanem rögtön kettőt. Bemutatták közös stílusteremtő munkásságukat és azt, hogy mivé értek külön-külön az elmúlt 25 év során.
A funk második eljövetele
The Victor Wooten Band az A38 Állóhajón, 2008. július 8-án 20:00-kor
Április elsején megjelent Victor Wooten elsőszámú basszusgitár-próféta ötödik szólóalbuma, Palmystery címmel. A lemezbemutató koncertturné pedig – minden ritmusfanatikus örömére – Budapestet is érinti.
Tom vad évei
Tom Waits 2008. július 21. és 22. 20 H, Prága Kongresszusi Központ Jegyárak: 3.250 Kč, 2.989 Kč, 1.939 Kč, 1.489 Kč, 990 Kč
A címben jelzett vad éveknek ugyan legkésőbb a nyolcvanas évek elejétől vége szakadt, amikor is Tom Waits, az Államok elsőszámú roncszene-apostolából családapa lett, és felcserélte a whiskey-s üveget a cumisüvegre. De hál’ Istennek - mondhatnánk, mert így Jim Morrison helyett, velünk találkozik idei világkörüli turnéján, amelynek kereteiben Prágába is eljut, egymás után két estén!
Amikor a jazz zúzni kezdett
Return to Forever 2008. július 5. 20H, Bp. Papp László Sportaréna
Ritka az, hogy egy zenei formációból idővel minden tag ikonná váljon a maga hangszerén. A Return to Forever-nél létrejött ez a csillagállás. Bár csupán hét évig létezett, mégis a jazz történelem legmeghatározóbb és leginnovatívabb szupercsapatává nőtte ki magát és feloszlása után minden egyes tagból legenda vált. Nem véletlen, hogy a 2008-as év zenei eseményeinek legnagyobb szenzációja, hogy több mint 25 év kihagyás után újra közös turnéra indulnak.
Négy húron pendülve
The Victor Wooten Band feat. Regi & Joseph Wooten
Ha Faust basszusgitáros akart volna lenni, és ezért megtette volna a szükséges lépéseket is – azaz eladja lelkét, mint Tarantino filmjeiben a kisujjat szokás – akkor sem biztos, hogy úgy játszana, mint az úr, akinek koncertjéről most írni fogok: Victor Lemonte Wooten, aki az A38-on a Smart Music fesztivál keretében lépett színpadra.
Béke, szeretet és gulyás az A38-on
Richard Bona Band 2007 október 18-án az A38 Hajón
Rekeszizom-szakadás, mesterélmény, éteri muzsika. Azaz újra eljött hozzánk a gulyás legnagyobb kameruni rajongója, a basszusgitár legfőbb élő istene, a páratlanul éteri énekhang tulajdonosa: az egész hajót betöltő aura és „positive vibration”, alias Richard Bona.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés