bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Péczely Dóra --

felhasználói adatlapja

Péczely Dóra portfólióját ide kattintva éred el.

Péczely Dóra által feltöltött cikkek:

„lassú víz visz az útra”
„lassú víz visz az útra”
Beszélgetés Balla Gergellyel a Platon Karataev dalszövegeiről
Bár még csak január van, a Platon Karataev zenekar erősen kezdte az évet: megjelent a Partért kiáltó című albumuk, amelyen csak magyar nyelvű számok vannak, és a lemez dalaihoz kapcsolódó dalszövegkönyv a Prae Kiadó gondozásában. A kiadvány vizuális világát Dobos Emőke álmodta meg, az Utóhangot Győrffy Ákos költő, a fülszöveget Vecsei H. Miklós színművész írta. A dalszövegek szerzőjét, Balla Gergelyt Balogh Franciska és Péczely Dóra kérdezte a szövegek születésének belső folyamatairól, a dalok víz-szimbolikájáról és az ego és az alkotás kapcsolatáról.
Egy interjú lehetősége – Michel Houellebecq-kel
Mint egykori szerkesztője és rajongója minden azonnal felmerülő lehetetlenség ellenére igent mondtam arra az abszurd felkérésre, hogy interjút készítsek Michel Houellebecq-kel. Mert: ad egy, el sem fog jönni; ad kettő, ha mégis eljön, akkor nem fogja tudni végigcsinálni a díszvendégséggel járó megpróbáltatásokat, vagy ha mégis, semmi nem fog kisülni az interjúkból. Az első kettőre rácáfolt a Goncourt-díjas szerző, én kérek elnézést. Az interjúkat meg majd puzzle-ként összerakjuk. Tizenöt percet kaptam Houellebecq-kel interjúzni, ami azért is elégtelen volt, mert voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, akár beszélgetéssé is fajulhat kettőnk találkozása, természetesen Houellebecq-i értelemben.
Telepesek a Belvárosban
Claro Bisztró, 2006. december 13. szerda, 19 óra
Több stílust! Ha én telepesek lennék - http://telep.freeblog.huhttp://telep.freeblog.hu -, a születésnapunkat egy akármelyik telepi, lambériás, büdös és lepukkant helyen ünnepelnénk, jó messze a gyűlölt és sznob Ráday utcától.
A „mennyei hegymászó”
Könyvbemutató: Halkan szitál a tört fény. Kosztolányi Dezső összes fényképe. Petőfi Irodalmi Múzeum, 2007. január 31. szerda, 17 óra
Tisztelettel jelentem, van olyan magyar szerző, akinek nevére nemhogy megtelik a Petőfi Irodalmi Múzeum Díszterme, hanem a szomszédos teremben is sokan üldögélnek a kivetítő előtt, hogy lássák és hallják, mi történik odaát. Úgy százhúsz emberről beszélek. Idősek és fiatalok, professzorok és zugolvasó szemészek.
Csúnya Amerika
Nick Cassavetes: Alpha Dog
Adott egyszer a valóság: egy Jesse James Hollywood nevű drogdíler elrabolta és megölte a tinédzser korú Nicholas Markowitzot a San Fernando-völgyben, mert féltestvére 1200 dollárral tartozott neki. A húszéves elkövetőt csak 2005-ben, öt évvel az események után találták meg és tartóztatták le, mint az FBI legkeresettebb bűnözőinek listáján szereplő egyik legfiatalabb személyt.
Az Isten is művész
Szaladják István: Madárszabadító, felhő, szél
Sartre szerint nem. De lehet, hogy már ő is rájött idő(tlenség) közben az ellenkezőjére. Addig azonban, míg lehetőségem nyílik tőle rákérdezni erre a vitás pontra, egy magyar film kapcsán készítem elő a vele való beszélgetést.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés