bezár
 

irodalom

2018. 04. 21.
Daniel Kehlmann Tyll című regényét mutatja be a könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Daniel Kehlmann Tyll című regényét mutatja be a könyvfesztiválon Daniel Kehlmann, a kortárs német irodalom egyik legjelentősebb szerzője a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége. Új regénye, a Tyll Fodor Zsuzsa fordításában jelent meg magyarul.

Daniel Kehlmann a kortárs német irodalom egyik legjelentősebb szerzője. 1975-ben született Münchenben, jelenleg Bécsben, Berlinben és New Yorkban él. A világ fölmérése című regénye meghozta számára a világhírt. 2006-ban elnyerte a legrangosabb német irodalmi elismerést, a Kleist-díjat, 2008-ban pedig Thomas Mann-díjat kapott.

A világ fölmérése című könyvének sikere után Daniel Kehlmann úgy döntött, nem ír több történelmi regényt, a Tyll mégis a régmúltban játszódik. Kézenfekvők a történelmi párhuzamok egy olyan regény kapcsán, amely egy indulatos, dühös és kaotikus korban játszódik.

A háború zűrzavaros időszakában és időszakából teremt karneváli mulatságot. A szórakozott molnárt boszorkányperbe fogják, a fia, Tyll ezután fogadott nővérével útra kel: vásári mutatványosként végigjárja a háború dúlta Európát, mint udvari bolond pedig még a Téli király palotájába is eljut. Az olvasó csak kapkodja a fejét a kalandok végeláthatatlan tükörjátékában, ahol elmosódik a határ fantázia és realitás között, mígnem átveszi az irányítást a mese áradása.

Április 19-én 16.00 órától Lévai Balázs beszélget az íróval a Millenáris B épületének galériáján. 17.00 órától a Budapest Nagydíj átadásán vehetnek részt az érdeklődők. Laudációt mond Darvasi László. Daniel Kehlmann Tyll című regényét április 21-én, szombaton 14 órakor az Osztovits Levente Teremben mutatja be a Magvető Kiadó a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A szerzővel Grecsó Krisztián író beszélget. Daniel Kehlmann regényét Fodor Zsuzsa fordította. 15.00 órától az író maga dedikálja regényét a Magvető Kiadó standjánál.

Az író Magvető Kiadónál megjelent művei: A világ fölmérése (2006), A Beerholm-illúzió (2008), Hírnév (2009), F (2014), El kellett volna menned (2017), Én és Kaminski (2017), Tyll (2018)

nyomtat

Szerzők

-- Tardi Zsuzsanna --


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés