bezár
 

gyerek

2019. 08. 20.
Nyárbúcsúztatás a Szamárfül fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyárbúcsúztatás a Szamárfül fesztiválon Csaknem száz rendezvénnyel várják a családokat a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) nyárbúcsúztató ingyenes fesztiválján, amelyet augusztus 23. és 25. között tartanak immár nyolcadik alkalommal a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

Az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján egyebek mellett koncerteken, színházi előadásokon, foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők. Az Életre kelt mesehősök című kiállításon többek között Mirr-Murr, Sebaj Tóbiás, a Nagy Ho-ho-ho horgász, Pom-Pom és Süsü, a sárkány is várja a gyerekeket és a családokat. Csukás István halhatatlan mesefigurái embernagyságban kelnek életre Megyeri János szobrászművésznek köszönhetően.

A Szamárfül fesztiválon Gryllus Vilmos biciklizős dalokat fog énekelni, a Rutkai Bori Banda interaktív mesekoncertet tart bábokkal, de fellép Bíró Eszter, a Kokopelli Jazz Matiné, Bolba Éva és a JAZZterlánc is.

A színház világával is megismerkedhetnek a gyerekek: a Kerek Perec Társulat csecsemőszínházi előadása színesíti a programsort Párnamesék címmel. A kicsit nagyobbak a MárkusZínház Hős Miklós című bábszínpadi eposzát nézhetik meg és a fesztiválon látható lesz a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának vendégjátéka, A bőgős fia meg az ördögök. A Bóbita Bábszínház előadásában A bűbájos lakat, míg a Bab Társulat előadásában a Matyi a ludas című darab látható. 

A fesztivál keretében megnyílik Molnár Jacqueline illusztrátor kiállítása Tengeri szörnyek és mások címmel. Az új élményekre vágyók megtanulhatják a szájdobolás alapjait, az egész napos fáradalmakat pedig az Esti Mesén pihenhetik ki, amelynek keretében Tamás Éva és Bogárdi Alíz tart diafilmvetítést mesével és zeneszóval.

Idén kiemelt figyelmet kap a környezettudatos szemléletmód is a fesztiválon, így a Készíts tengeri szörnyet! című foglalkozáson műanyag hulladékból, zacskókból, flakonokból, kupakokból készíthetnek tengeri állatokat a gyerekek és szüleik. Az újrahasznosításról szól a Hulladékékszer workshop, a további kézműves foglakozásokon pedig lesz papírzacskó bábkészítő foglalkozás, mandalakészítő workshop és zoknibáb-készítő workshop is.

A ZSÖK kitért arra, hogy a háromnapos rendezvény megnyitóján átadják a Zsolnay Kulturális Negyed új, integrált játékokkal is bővített játszóterét, amely befogadó játékelemeket is tartalmaz, így sérült és ép gyermekek együtt játszhatnak.

Az eseményről bővebb információk a fesztivál honlapján olvashatók.

A kép forrása: szinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés