bezár
 

art&design

2020. 07. 01.
Elcsomagolták Christonak Csengery Antalt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyetemisták emlékeztek meg a híres bolgár csomagolóművész házaspárra, Christora és Jeanne-Claudera Erzsébetvárosban.

Christo, azaz Hriszto Javasev idén, május 31-én halt meg, erről emlékezett meg egy egyetemistákból álló társaság. Az Almássy téren álló Csengery Antal, politikus szobra találtatott erre a célra. A legfőbb szempont az emlékmű választásánál az volt, hogy minél inkább mentes legyen bármiféle ideológiai terheléstől. Kazsimér Soma, a projekt szellemi atyja teljesen rendhagyó módon, önkormányzati engedéllyel csomagolt. Elmondása szerint egyáltalán nem ment át nehezen a dolog, sőt, még lelkesedtek is érte. 

A helyszínen videóinterjú készült Kazsimér Somával, az ötletgazdával:

Christo és felesége Jeanne-Claude művészetére jellemző többek között a Land Art és az installációk. Amiben abszolút egyedit alkottak, az a mindennapi életben használatos tárgyak, illetve ami talán a legemlékezetesebb, a Reichstag  becsomagolása. 

reichstagFotó: Wolfgang Woltz

 

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Nagy Zsombor --


Más művészeti ágakról

Papolczy Péter (William Shakespeare, Szabó Lőrinc): Hogyne szeretnélek? Szonettek három hangra, Tilos az Á, 2019.
színház

Érzelmeink labirintusában Érzelmeink labirintusában
A Tévedések vígjátéka a gyulai Tószínpadon
színház

Shakespeare járvány idején Shakespeare járvány idején
Gyulai Shakespeare Fesztivál 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés