bezár
 

art&design

2023. 03. 12.
Vasra Verve
Rabóczky Judit Rita kiállítása a B32-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vasra Verve című kiállítás az emberi természettel kapcsolatos kérdéseket boncolgat. Rabóczky Judit Rita fém darabokból hegesztett büszt és maszk szobrokkal mutat be gyarló emberi tulajdonságokat.

A szobrokat fémhulladékból és már nem használt vas tárgyakból készítette Rabóczky. A büsztök gőgös harcosokat mutatnak be, a maszkok pedig egy-egy bűnös embert mintáznak. A szobrok természetesen kitalált alakok, bárminemű egyezés a mai világgal nem szándékos. 

A maszkokkal készült egy performansz fotósorozat is, ahol a művész az ismerőseit kérte fel, hogy viseljék a szobrait . A fotókat Hamarits Zsolt készítette.

Ha találkoznál az emberi természet szégyenteljes oldalával március 16-ától a B32 galériában tekintheted meg Rabóczky Judit Rita szobrait. A kiállítás csütörtökön este 6 órakór Szabó T. Anna költő nyitja meg. A kurátor Nagy T. Katalin művészettörténész. 

Kép forrása: B32 Galéria

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés