bezár
 

gyerek

2023. 09. 23.
A Kutatók Éjszakája gyerekeknek
Gyermekprogramokkal, Kosztolányi-esttel és Misztrál-koncerttel várják az érdeklődőket a Hild-villában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gyermekeket papírszínházzal, filmszakmákat népszerűsítő foglalkozással, szinkronizációs játékkal, képregényhős-megalkotással, a felnőtteket pedig Kosztolányi-esttel és Misztrál-koncerttel várja a Magyar Művészeti Akadémia Művészelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMA MMKI) szeptember 29-én a budapesti Hild-villában, a Kutatók éjszakáján.

Japánból eredő kamishibai papírszínházból ad ízelítőt egy interaktív vetítéssel egybekötött workshoppal és a Huzatsárkány a várban című meséje előadásával.

prae.hu

Ezt követően a Média a Közösségért Filmturisztikai Egyesület felsőtagozatos, középiskolás és egyetemista diákoknak szóló foglalkozása - a Pályaorientációs Mozgóképszakmai Program - filmbejátszókkal, kvíz- és puzzle-játékkal hozza közelebb a filmesek világát a fiatalokhoz Tanuljunk a filmszakmákról! címmel. Basa Balázs és Názer Ádám filmes szakember előadását filmrészletek színesítik, amelyek segítségével az érdeklődők olyan klasszikus magyar filmekbe nyernek bepillantást, mint Az aranyember, az Egri csillagok vagy a Dögkeselyű, de mai magyar és nemzetközi sikerprodukciókról is szó lesz - olvasható a közleményben.

Délután egy órától a képregények világába kalauzolja a középiskolás és az egyetemista diákokat, valamint a felnőtteket Németh Levente, az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram ösztöndíjasa. A grafikusművész szerkesztésében tavaly jelent meg a Hősök tere című könyv, amely történelmünk 1000 évnyi múltját 13 magyar hősön és 1000 rajzon keresztül mutatja be. Németh Levente programjából kiderül, hogy a mesterséges intelligencia segítségével hogyan lehet képeket, egyedi illusztrációkat készíteni, illetve az is, hogy meddig terjednek az MI határai.

Délután szinkronizációs játék várja az érdeklődőket Csőre Gábor színésszel. A programban a középiskolás és az egyetemista diákok bepillantást nyerhetnek a szinkronizálás rejtelmeibe.

Ezt követően Akartok-e játszani? címmel zenés-verses színházi játékra várják az érdeklődőket Nizsai Dániel (színművész, bábszínész), Vámosi-Nagy Zsuzsa (fuvola, altfuvola), Szilágyi Kinga Katinka (hárfa) és a Budapesti Fesztiválzenekar ütőse, Herboly László közreműködésével. Az MMA Művészei Ösztöndíjprogram alkotói Kosztolányi Dezső jól és kevésbé ismert műveiből válogatva egy játékos est keretében kalauzolják végig a nézőket "életen és halálon, generációkon, szülő-gyerek viszonyon, háborún és vágyott békén, emberi és létkérdéseken".

Este hat órakor a Misztrál együttes ad koncertet a Hild-villában. Az 1997-ben alakult Liszt Ferenc-díjas zenekar repretoárján magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek. Közreműködnek: Heinczinger Miklós (furulyák, klarinét, doromb, fidula, duda, ének), Pusztai Gábor (ütőhangszerek), Tóbisz Tinelli Tamás (gitárok, nagybőgő, ének), Török Máté (cselló, gitár, mandolin, koboz, szájharmonika, tambura, ének).

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a rednezvény weboldalán.

Fotó: Kutatók éjszakája hivatalos Facebook oldala

Fotó: www.kutatokejszakaja.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés